Samsun Barosu'na kayıtlı, 35 yıl ve fazlasını doldurmuş avukatlardan oluşan Onur Meclisi kuruldu. İlkadım ilçesinde bir otelde gerçekleşen toplantıda, Samsun Barosu Onur Meclisi kurularak ilk başkanı seçildi. Gerçekleşen seçimde, Samsun Barosu Onur Meclisi Başkanı Av. Arif Yılmaz Üney, Başkan Yardımcısı Av. Adnan Aydın, Sekreter ise Av. Neşe Deniz seçildi.

YILDA İKİ KEZ TOPLANACAKLAR

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Samsun Baro Başkanı Keremi Gürbüz, '5 yıldır faaliyette olan Genç Avukatlar Meclisi var. Samsun Barosu'ndaki tüm stajyerlerin ve 7 yılın altında kıdemi olan meslektaşlarımızın doğal üye olduğu bir meclistir. Bunu gerçekleştirirken baronun temelini oluşturan, hafızası olan ve mesleğe yıllarını vermiş üstatlarımızı ihmal ettiğimizi fark ettik ve onur meclisimizi kurmaya karar verdik. Senede iki kez meclis bir araya gelsin, hiçbir şey yapmazsa bile eski günleri yad etsin istedik ve olağan olarak her yıl ocak ve temmuz ayının 2 haftası toplanmasına karar verdik. Onur Meclisinde, Samsun Barosu Yönetim Kurulu ve seçilmiş kurumların faaliyetleri hakkında istişareler yapılacak. Meclisimizin baromuz için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum' diye konuştu.

ONURLA YERİNE GETİRECEĞİM

Samsun Baro Başkanı Keremi Gürbüz konuşmasının ardından Onur Meclisi başkan, başkan yardımcısı ve sekreteri için teklif sunuldu. Sunulan tek teklif, açık oylama ile oylanarak kabul edildi. Samsun Barosu Onur Meclisi Başkanı Av. Arif Yılmaz Üney, Başkan Yardımcısı Av. Adnan Aydın, Sekreter ise Av. Neşe Deniz oldu. Seçimden sonra konuşma gerçekleştiren Onur Meclisi Başkanı Av. Arif Yılmaz Üney, 'Atatürk ve silah arkadaşlarının çıktığı onur ve ilk adım şehri. Bu şehre onur veren büyük Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum. 85 yaşındayım ve aranızda en yaşlı üyeyim. Verilen görev için herkese teşekkür ediyorum. Bu görevi onurla yerine getireceğim, hiç kuşkunuz olmasın' dedi. Konuşmaların ardından Samsun Barosu Onur Meclisinin Temmuz ayı toplantısı basına kapalı olarak gerçekleşti.

Erdinç YILDIZ