Güzellik merkezi sektöründe Samsun'un önde gelen markalarından biri olan Hazellazer Güzellik Merkezi, buz lazer teknolojisi ve doğal cilt bakımı seansları ile dikkatleri üzerine çekiyor. Cilt bakımı uygulamaları ve buz lazer hakkında konuşan Hazellazer Güzellik Merkezi Cilt Bakımı Uzmanı İlker Avkar, 'Sağlıklı bir ciltte olması gereken canlı parlak ve elastik görünümünü korumak amacıyla cilt temizliği ve bakımının düzenli aralıklarla uygulanması gerekmektedir' dedi.

BİTKİSEL CİLT SOYMA

Cilt bakımının önemine değinen İlker Avkar, 'Cilt üzerinde biriken ölü tabakayı temizleyerek cildi yenilemek sivilcelerin oluşumunu engellemek ve daha da önemlisi cilt esnekliğini ve gençliğini devam ettirmek için profesyonel ürünlerle işin uzmanı tarafından uygulanan ve cildin ihtiyacına uygun derinlemesine bakım işlemidir. Kırmızı veya siyah nokta biçiminde ya da deri altında oluşan bir kist olarak belirebilen sivilceler çoğunlukla ergenlik dönemlerinde ortaya çıksalar da bazı faktörler yüzünden ilerleyen yaşlarda da görülebilirler. Bilinçsiz müdahale ya da tedaviden kaçınmak gibi durumlardan ötürü ciltte kalıcı izlere sebep olabilen sivilceler zamanında ve doğru müdahale ile kolayca yok edilebilirler. Ciltte sadece güneş lekeleri oluşmaz yaş ilerledikçe beliren ve büyüyen kahverengi lekeler gebelikte oluşan lekeler akne olarak bilinen sivilce izleri de cilt lekeleri arasında yer alır. Cilt lekeleri genellikle ciltte renk değişimleri olarak görülür. Cildin belli bölgelerinde toplanan melanin pigmentleri koyu bir renk verir cilt lekelerinden kurtulmak için pek çok çözüm yolu tercih edilebilir. Sizlere en doğal çözümleri sunan merkezimiz de ciltteki akne leke ve yara izlerinin giderilmesinde bitkisel cilt soyma işlemi uygulanarak cildin daha canlı parlak ve sağlıklı olması sağlanmaktadır' diye konuştu.

BUZ LAZER TEKNOLOJİSİ

Buz lazer teknolojisinin acısız ve etkili sonuç veren bir teknoloji olduğunu belirten Avkar, 'Buz lazer istenmeyen tüylerden kurtulmak için geliştirilmiş en yeni epilasyon sistemidir. Soprano ice, yani buz lazer epilasyon yönteminde, lazer cihazının başlığında kontakt bir soğutma sistemi bulunmaktadır. Bu buz başlığı sayesinde tedavi sırasında cildi -3 dereceye kadar soğutarak acı ve ağrı oranının minimuma indirmesinin yanı sıra seans sayıları da azalmıştır. Bu teknoloji sayesinde kişiye göre 4 ila 6 seans arasında bile sonuç almak mümkündür. Tüm vücut epilasyonunun daha kısa sürede tamamlanabilmesi de en önemli avantajlarından biridir. Bununla beraber geniş spot özelliği ile bölgeye hızlı bir epilasyon işlemi uygulanabilmektedir' şeklinde konuştu.

Yaşar TUNCEL