Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğünün internet sitesinden alınan 5 günlük hava durumu raporuna göre, Samsun'da bugün fırtına bekleniyor. Yağmurlu havanın ardından ise Samsun'da kar yağışı görülecek. Samsun'da kar ne zaman yağacak? Hangi bölgelerde etkili olacak? İşte detaylar...

SAMSUN'DA KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

FIRTINA, YAĞMUR, İLÇELERDE KAR

Meteorolojinin bugün (6 Şubat Perşembe) turucunu kodla fırtına uyarısı geçtiği Samsun'da tüm ilçelerde hava yağmur olacak. İl merkezinde en yüksek 18 gösterilen hava sıcaklığı iç bölgedeki ilçelerde 7-8 derece olacak. Yarın (7 Şubat Cuma) ise Samsun merkezde karla karşılık yağmur ve yağmur görülecek. Hava sıcaklığı ise 7-9 derece olacak. 19 Mayıs, Alaçam, Salıpazarı ve Vezirköprü'de de karla karşılık yağmurun etkili olması beklenirken, hava sıcaklığı bu ilçelerde 3-5 dereceye kadar düşecek. Asarcık, Havza, Kavak ve Ladik'te ise kar yağışı etkisini gösterecek. Sıcaklık ise bu ilçelerdr 0-2 derecelere kadar düşecek.

HAFTA SONU SAMSUN MERKEZDE KAR VAR

8 Şubat Cumartesi ve 9 Şubat Pazar ise Samsun merkez dahil tüm ilçelerde kar yağacak. Hava sıcaklığı Samsun merkezde -1 dereceye düşecek. İç bölgelerdeki ilçelerde ise hava sıcaklığı -8 ila -11 derecelere kadar ölçülebilecek. 10 Şubat Pazar günü ise kar yağışı etkisini kaybedecek ve il genelinde çok bulutlu hava hakim olacak. Sıcaklıklar 3-4 derece yükseklecek.