Haber Gazetesi'nin ilk haberine 'Emsal Olacak Dava' manşetiyle verdiği haberde yargı ikinci kararı da verdi. Bölge İdare Mahkemesi alt mahkemenin kararına karşı Samsun Büyükşehir Belediyesi'nce açılan davayı reddetti.

BÖLGE İDARE HAKLI BULDU

Mimarlar Odası Samsun Şubesi İlkadım İlçesi İstasyon Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde hizmet binası yaptırırken, yasa ve yönetmelik gereğince 16 araçlık otopark ihtiyacını kendi binası altında karşılayamadığı için İlkadım Belediyesi arıcılığıyla Büyükşehir Belediyesi'ne 16 araçlık otopark tahsis ücreti ödedi. Ancak bina tamamlandıktan sonra Samsun Büyükşehir Belediyesi 16 araçlık otopark tahsisatı yapmadı. Bunun üzerine Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu konuyu yargıya taşıdı. Samsun İdare Mahkemesi Mimarlar Odasını haklı buldu ve otopark tahsis edilmesini, ya da ücretin iade edilmesine karar verildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi kararı üst mahkemeye taşıdı. Samsun Bölge İdare Mahkemesi'de yapılan itirazı reddederek, Büyükşehir Belediyesi'nin ücretini aldığı araçlara otopark yerni göstermek zorunda olduğunu tescilledi.

HAKKINIZI ALIN

Kararın kendilerine 24-02-2020 tarihinde tebliğ edildiğini belirterek Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu, "Mahkeme kararı açık ve net, Büyükşehir Belediyesi otoparkı parselinde karşılanamayan binalardan otopark ücretini, otopark yerlerini göstermek sureti ile tahsil edebilir. Aksi uygulama hukuka, şehircilik ve planlama ilkelerine uyarlı değildir. Bu dava geçmişte otopark parası ödemiş ve otoparkları gösterilmemiş tüm kentlileri yakından ilgilendirmektedir. Hak sahipleri haklarını talep etmelidirler. Aksi taktirde şehirlerimiz hergeçen gün daha da yaşanılmaz bir hal alacaktır. Ödenen otopark paralarının yönetmeliklerin öngördüğü şekilde yerini bulabilnesi için kentlilik bilinci ve duyarlılığı gerekmektedir. Eski hak sahipleri , otoparklarınızı talep edin, yeni hak sahibi olacaklar, ödediğiniz otopark bedellerinin peşini takip edin. Aksi taktirde gelecek nesillere daha da yaşanılmaz bir kent bırakacaksınız . Buna hiçbirimizin hakkı yok" dedi.