Türkiye'de Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın'ın bir maaşını bağışlatarak başlattığı kampanya, Samsun'da da örnek oldu. Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan'ın ardından Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı da bir maaşını Korona Virüsten mağdur olan ailelere bağışladı.

Bir aylık maaşını salgından olumsuz etkilenen ve zor günler geçiren vatandaşlar için bağışladığını açıklayan Sandıkçı, belediye meclis üyelerine, parti teşkilatına ve iş dünyasının temsilcilerine ise, 'Gelin hep birlikte bir 'Kardeşlik Seferberliği' başlatalım ve bu zor günleri milletçe kenetlenerek atlatalım' çağrısında bulundu.


Maaşını bağışladı, çağrıda bulundu
Yaşanan zor günlerin kenetlenerek aşılacağını belirten Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, 'Milletimiz müsterih olsun. Devletimiz tüm kurumlarıyla teyakkuz halinde ve milletimizin emrindedir. Bu süreçten etkilenerek sıkıntılı günler yaşayan vatandaşlarımız için Canik Belediye Başkanı olarak 1 aylık maaşımı bağışlıyorum. Bu kapsamda bu çağrımı tüm meclis üyelerimize, teşkilatımıza, iş insanlarımıza yapıyorum. Gelin hep birlikte bir kardeşlik seferberliği başlatalım ve bu zor günleri milletçe kenetlenerek atlatalım' ifadelerini kullandı.
Yardım etmek isteyen vatandaşların Canik Belediyesi Sosyal Yardım Hattı 0 536 347 37 38'i arayarak yardımlarının ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağı bildirildi.