Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 101. Yıldönümü olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle THY'nin yaptığı özel uçuşu değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, uçuşun 83 milyonun yüreğinde olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan tarihi anlara şahitlik yapıldığını ifade ederek, "Geçtiğimiz yıl 100. yıldı ve coşkusu bambaşkaydı. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm Türkiye'nin kalbi Samsun'da atmıştı. Fakat bu yıl da koronavirüs tedbirlerine rağmen, tüm aldığımız önlem ve sosyal mesafe kurallarına rağmen, bugün, 101 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk'ün attığı o ilk adımla içimizde yeşeren o umut, o inanç ve milli mücadele ruhunu taşıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Karaaslan, THY'nin tarihi uçuşunun, 83 milyonun yüreğinde olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: "Bu tarihi uçuşta 9 milyon hatıra bileti aslında yolcularına ulaştı. Ama ben şöyle inanıyorum, bugün bu uçak 83 milyonu taşıdı. Samsun'a 101 yıl önce Bandırma ile gerçekleşen bu yolculuk, bugün de yine o 83 milyonun taşıdığı ruhla birlikte THY tarafından Samsun'a taşındı."