Samsun'da açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Millet Bahçesi'nde Samsunspor Anıtı'nın yer almaması şehirde hemen gündemin ilk sırasına oturdu.

Samsunspor A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım önce taraftarın tepkisine karşılık merak etmeyin bunu da ben yaparım dercesine twit attı sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir sosyal medyadan tepkiler üzerine açıklama yaptı ve anıtın proje aşamasında olduğunu yakında ihaleye çıkarak yılsonuna kadar yapılıp hizmete açılacağını söyledi.

Peki, bu işin aslı ne derseniz aslı şu?

11 Ağustos 2018 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Samsun Valiliğini ziyaret etti.

Valilik girişinde şeref defterini imzaladıktan sonra basın mensuplarının sorularını aldı.

O sırada bende Sayın Bakana 19 Mayıs Stadı'nın Samsunlular ve Samsunsporlular için çok özel bir yere sahip olduğunu ve millet bahçesi için yıkılacaksa da ya bir tribünün orda sembolik olarak kalması gerektiğini ya da bir anıt ve içinde mini bir müze oluşması gerektiğini söylemiştim.

Sayın Bakan da son derece makul cevap vermiş hatta AK Parti Çevre Kültür ve Şehircilikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan'da işin takipçisi olacağını söylemişti.

Allah için yiğidi öldür hakkını yeme misali.

Sayın Çiğdem Karaaslan işin takipçisi oldu ve Samsunspor Anıtı için Samsunspor ile temasa geçti ve sürekli bilgi alış verişinde bulundu.

Karaaslan 30 Kasım 2018 tarihinde önce Samsunspor kulübünü ziyaret ederek projeyi değerlendirdi sonrasında aynı gün dönemin Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık ve yönetim kurulu üyeleri ile yağmurlu bir günde 19 Mayıs Stadı'nda incelemelerde bulunarak anıtın yerini belirlediler.

Sonrasında Çiğdem Karaaslan sözünü tutarak belirlenen anıt yerini Millet Bahçesi projesinin içine soktu ve bakanlıktan proje böyle geçti.

Hatta Sayın İsmail Uyanık, Çiğdem Karaaslan hakkında bir teşekkür yazısı yayınlamak istedi ama Karaaslan bunu kabul etmedi.

O dönemler Mustafa Demir henüz başkan değil aday bile değil ve seçimlere de sanırım 4 aydan uzun zaman vardı.

Mustafa Demir'in aday olmasından sonra aday tanıtım toplantısında Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu anıt olayını Başkan Demir'e havale etti.

Samsunspor Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Demir 4 Şubat 2020 tarihinde Ondokuzmayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ni ziyaret ederek hazırlanan anıtın projesini de inceledi ve bunu basınla paylaştı.

Yani Sayın Mustafa Demir de işin üstüne düştü.

Samsunspor Başkanı Sayın Yüksel Yıldırım'ın da taraftarlardan gelen tepkiler üzerine sözlerinde durmazlarsa anıtı biz yaparız merak etmeyin demesi de son derece doğal ve bir büyük başkanı yakışır davranış.

Peki diyeceksiniz ki herkes haklı da kim haksız bu tepkiler niye.

Burada haksızlık yok iletişim hatası var.

Hata şu?

Sayın Mustafa demir açılışta mikrofon elinde iken sanayi alanına yapılacak cami hakkında cumhurbaşkanına bilgi verirken, " Sayın Cumhurbaşkanım Millet Bahçesi içine yapacağımız Samsunspor Anıtı projesi son aşamada. Yakın zamanda ayrılan yere anıtı yapıp hem şampiyonluk kutlamasını hem de anıtın açılışını birlikte yapacağız. Bu da bizim büyük Samsunspor taraflarına şampiyonluk hediyemiz olacak demeliydi.

Eğer bu konuşmayı yapmış olsaydı bugün Mustafa Demir'i eleştiren büyük Samsunspor taraftarı kendilerine eleştiri yerine teşekkür twitleri atacaktı.

Yani ortada art niyet yok iletişim hatası var.

Sayın Mustafa Demir koskoca büyükşehir belediye başkanıyım bunuda mı ben düşüneceğim dememeli. Çünkü bunları ya kuracağınız profesyonel danışman ekibi düşünecek bunu kuramazsanız da siz düşüneceksiniz.