15 Temmuz etkinliğine Vali Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin il-ilçe başkanları, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, sivil toplum kuruluşu başkanları ve vatandaşlar katıldı.

BÜYÜK BİR KATLİAM VE HAİN HAREKET

İlk olarak konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 'Bundan tam bir yıl önce bu meydanda ülkemize yapılan hain saldırın mücadelesini verdik. Cumhurbaşkanımızın, çağrısından sonra meydanlarda toplandık. Bugün yine bir yılın ardından sonra meydanlardayız. 15 Temmuz saldırısını basit bir ihtilal girişimi olarak görmüyorum. Bana göre; 15 Temmuz atalarımızdan bize kalmış cumhuriyetimizi yok etmek için yapılan büyük bir katliam ve hain harekettir. Allah'ım bize güç verdi ve hain saldırılardan korudu. Çanakkale saldırısına benzer bir saldırı yaşadık, Allah bir daha göstermesin' diye konuştu.

TÜRK MİLLETİ BİR DESTAN YAZDI

Alanları dolduran vatandaşlara teşekkür eden Vali Osman Kaymak, birlik ve beraberliğin her zaman korunması gerektiğine vurgu yaptı. Vali Kaymak, '15 Temmuz'da hain bir saldırı yaşadık, bazen basında duyuyoruz. FETÖ ile PKK'nın ilişkisi olduğun söyleniyor. Ben daha önce Tunceli'de görev yaptım, orada çok şeylere şahit oldum. 15 Temmuz'dan önce terör örgütü ilçelerimizi ve karakolları basıyordu. Onlara yönelik operasyon yapamıyorduk. Çünkü askeriyemiz ve istihbaratın, onların elinde olduğunu anladık, o zamanlar boş dağları bombaladık. 15 Temmuz'dan sonra ise hainleri ayıkladık ve düzenlediğimiz operasyonlarda başarılı olduk, onlarca teröristi etkisiz hale getirdik. Terör örgütleri, uluslararası güçlerin maşasıdır. Türk milleti demokrasiye sahip çıktı ve hainlerin planlarını boşa çıkardı. 250 şehit verdik, Allah onlara rahmet eylesin. Tanklara ve silahlara karşı, silahsız olarak kim karşı koyabilirdi? Türk milleti bir destan yazdı, 15 Temmuz'u unutmayalım ve unutturmayalım, birlik ve beraberliğimizi koruyalım. Ülkemiz için hainlerin oyunlarını çok iyi görelim. Sizden Allah razı olsun, meydanları boş bırakmadınız, hepinize teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.

Zeynep Irmak ÖCAL