Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan, hekimlere Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası konusunda uyarıda bulundu. Erkan, hekimler için zorunlu olan bu sigortanın bazı sigorta şirketlerince Ferdi Kaza Sigortası, şart koşulmak kaydıyla yapıldığını öne sürerek bu tür bir uygulamanın doğru olmadğını ifade etti ve hekimleri uyardı.

KAZA SİGORTASI ŞART DEĞİL

Kamuda ya da özelde çalışan hekimlerin, yasa gereği Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası yaptırmasının gerekli olduğunu belirten Dr. Murat Erkan, "Uygulamanın amacı, hekimlikle alakalı uygulamalarda herhangi bir dava açıldığında ve davayı kaybettiğinde maddi kaybını sigorta şirketi karşılıyor. Fakat son dönemlerde bu sigortanın yanında Samsun'da bazı sigorta şirketleri, ferdi kaza sigortası da zorunluymuş gibi göstererek poliçe kesmekte ve meslektaşlarımız isteği dışında maddi kayba uğratılmaktadır. Yani zorunlu sigorta yapılmadan önce 'mutlaka ferdi kaza sigortası da yaptırmanız gerekmektedir' diyorlar. Böyle bir zorunluluk yok. Ayrıca kamuda çalışanların bu sigortalarının yarısını devlet ödüyor. Fakat sözü geçen ferdi kaza sigortasında böyle bir durum yok. Tüm ücret hekim tarafından ödeniyor" dedi.

SİGORTALARI İPTAL EDİLEBİLİR

Türk Tabipler Birliği'nin de adı geçen şirketlerle yazışmalarda bulunduğunu ifade eden Erkan, "Biz de Samsun Tabip Odası olarak, hekimlerimize ve sigorta şirketlerine çağrı yapmak istiyoruz. Sigorta şirketlerinin zorunlu mali sigortayı belirli gerekçelerle yapmaması durumunda bu durumu ya bizimle paylaşsınlar ya da buna itiraz etsinler. Sigorta şirketleri de yasa gereği mali sorumluluk sigortasını yapmak zorundalar. Bunu yapmadıkları durumda sigortacılık lisanslarının iptal edilmesi dahi söz konusu olabilir" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU