Samsunspor'un 'Hasbi Ağa' lakaplı efsane başkanı Hasbi Menteşoğlu, ölümünün 14. yılında Çarşamba'daki mezarı başında anıldı. Anma törenine katılan eski başkanlardan Hakkı Tomaç, "Menteşoğlu'nun Samsunspor'a yaptıkları unutulmaz" dedi

TÖREN DÜZENLENDİ
Samsunspor'un 1984-1989 yılları arasında başkanlığını yapan Hasbi Menteşoğlu, ölümünün 14. yılında Çarşamba Göğceli Mezarlığı'ndaki kabrinde anıldı. 2002 yılında hayata gözlerini yuman Menteşoğlu için düzenlenen törene, eski Samsunspor başkanlarından Hakkı Tomaç, TFF Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, Futbol Adamları Derneği Başkanı Gültekin Kullukçu, Çarşambaspor Başkanı Hasan Gümüş, Çarşambaspor Sportif Direktörü Birol Berkem, Samsunspor Kulüp Müdürü Metin Koçer, TÜRFAD Samsun Şubesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Ali Gürler, Samsunspor ve Çarşambaspor'un altyapı futbolcuları ile antrenörler katıldı.

YAPTIKLARI UNUTULMAZ
Eski Samsunspor başkanlarından Hakkı Tomaç, "Merhum Hasbi Ağa'dan görevi ben devralmıştım. Çok iyi bir takım bırakmıştı. Samsunspor'a yaptıkları unutulmaz. Samsunsppor'un o dönemde bir imajı vardı ve hala o imaj devam ediyor" dedi. TÜRFAD Samsun Şube Başkanı Gültekin Kullukçu ise, "Futbolumuza hizmet etmiş bu tür isimlerle onur ve gurur duyuyoruz. Menteşoğlu o dönemde futbolun gönlüne taht kurdu. O tüm Samsunsporluların her zaman saygıyla anacağı önemli bir kişiliktir. Bu değerleri yaşatabilme anısına, bu büyük kişilerin isimlerini taşıyan tesisler, paneller ve etkinlikler yaparak isimlerini yaşatmalıyız" diye konuştu.

SEMİZOĞLU DA UNUTULMADI...
Hasbi Menteşoğlu'nun ardından 1972-194 yılları arasında iki kez Samsunspor başkanlığı yapan Bülent Semizoğlu ise eski saha komserlerinden Serdar Demiraslan ve Çarşambaspor eski yöneticisi Şeref Özcan' ın da mezarı ziyaret edildi.