HAK-İŞ Konfederasyonu Samsun İl Temsilcisi ve HİZMET-İŞ Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun, 4 Aralık 2017'de hükümetin taşerona işçi sözünü yerine getirmesinin ardından geçen süreçte Samsun'da 10 bin işçinin kadroya geçiş işlemlerinin tamamlandığını, 4 binin üzerinde işçi için de çalışmaların devam ettiğini söyledi.

TÜRK-İŞ'E ELEŞTİRİ

2 Nisan tarihi itibariyle artık taşeron işçilerin muhattabının devlet olacağını söyleyen Uzun, "Aracı kurumlardan, paravan şirketlerden, rantçılardan kurtulduk artık. 10 bine yakın arkadaşımız kadroya geçti, hedefimizde belediyelerdeki 4 binin üzerinde işçi daha var. Muhalif sendikalar şu anda ölü taklidi yapıyor. En son 2016 yılında Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda tabutlu bir eylem yaptılar. Çözüm önerisi sunmadılar, bakanlıklardaki toplantılara katılmadılar. Çünkü taşeron konusunun kadroyla neticeleneceğine inanmadılar. Kayıtlarda imzalar var. TÜRK-İŞ'in çorbada tuzu yok. Üstelik kapı ardından da özel sözleşmeli personelin çıkmasını desteklediler. Biz iktidara derdimizi anlattık, çözüm önerisi de sunduk ve başardık" diye konuştu.

BAŞKANLAR DESTEK VERMELİ

Şu anda iş yerlerinde çok olumlu bir hava yaşandığını belirten Uzun, "Artık işçiler de daha özverili çalışacak çünkü kendilerini artık güvende hissediyor ve devletin birer çalışanılar. Kurumlara böylelikle daha da ciddiyet gelecek. Belediye başkanlarımızdan bu süreci desteklemelerini ve yardımcı olmalarını istiyoruz. İşçilerin sendikalara üye olması konusunda da destek vermeliler" dedi.

Zerrin SOMUNCU