Temmuz 2024 maaş zamları emekli ve memurların yanı sıra sosyal yardım alan vatandaşları da yakından ilgilendiriyordu. 6 aylık enflasyon oranlarının açıklanması ile birlikte milyonlarca vatandaşın da maaşı değişti. Engelli maaşı, evde bakım maaşı, 65 yaş aylığı ve diğer sosyal yardım ödemeleri arttırıldı. Peki zamlı sosyal yardımlar ne kadar oldu? İşte yeni Zamlı maaş miktarları…

3 Temmuz itibariyle milyonlarca kişinin geliri değişti. Memur ve emekli maaş zammının yanı sıra sosyal yardım ödemelerinde de artış var. Evde bakım maaşı, engelli maaşı, 65 yaş aylığı ve kıdem tazminatı tavan miktarı memur maaş katsayısının oranında arttırıldı. Peki güncel zamlı maaşlar ne kadar oldu? 2024 Temmuz zamlı sosyal yardım ödemeleri ve detaylar haberimizde…

ZAMLI SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİ TEMMUZ 2024

Memur maaş katsayısında yaşanan artış sonrası kalem kalem zamlı sosyal yardım ödemeleri şöyle oldu:

65 yaş aylığı: Memur maaş sayısı katsayısında %19.31 artış olması ile birlikte 65 yaş aylığı da 4181 TL'ye yükseldi.

Evde bakım maaşı: Bakıma muhtaç kişilere bakan yakınlarına sağlanan evde bakım maaşı ödemesi %19.31 zam sonrası 9077 TL oldu.

Engelli maaşı: Yüzde 40 69 arası Engel oranı bulunanlar için ödenen evde bakım maaşı 3338 TL'ye yükselirken Yüzde 70 ve üstü engellilere verilen ev engelli maaşı 5007 TL oldu.

Engelli yakını maaşı: 18 yaşından küçük engellilerin Yakınlarına da devlet tarafından maaş veriliyor. Bu ödemede temmuz zammı ile birlikte 3338 TL'ye yükseltildi.

Kronik hastalara verilen yardım: Tüberküloz veya SSPE Hastalarına devlet tarafından verilen yardım miktarı 9077,96 TL'ye yükseldi.

ZAMLI SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen sosyal yardım ödemelerine gelen zamlar Temmuz ayı itibarıyla yansıyor. Zamlı sosyal yardım ödemeleri 15 Temmuz’dan itibaren hak sahiplerinin hesaplarına yatacak.