Geri dönüşüm sektöründe en çok karşılaşılan atıl malzeme olan kablo hurdası, güncel ücretlendirmesiyle hurdacıları şaşırttı. Geri dönüştürülüp tekrar kullanıma uygun hale getirilen hurda kablo fiyatları, en çok etkilendiği faktör olan talep dolayısıyla öngörülemez bir ücret skalasına sahip. Materyal türü göz önünde bulundurulduğunda ise bakır kablo hurda fiyatı, yükselişi büyük bir fark yarattı. Bunun en temel nedeni sanayi ve endüstriyel alanda bakır ham maddesinin kullanım oranının da artmış olmasıdır.

Hurda kablo fiyatları için bu gidişatın nasıl süreceği sektör içinde en çok merak edilen konu. Uzmanlara göre sene içerisinde ücret dalgalanmaları görülecek ve elindeki atıl malzemeleri satmak isteyenlerin sayısı her geçen gün artacak. Bu sebeplerden bakır hurda kablo başta olmak üzere tüm hurda türlerinde daha da yüksek bir fiyatlandırmaya gidebileceği düşünülüyor.

Hurda Kablo Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Hurda kablo fiyatları piyasada kilo ile hesap edilmektedir. Değişen piyasa faktörleri nedeniyle bu alanda çalışma yürüten kişi ve kurumların fiyat listelerini günlük ve hatta haftalık olarak takip etmesi önerilir. Güncel hurda kablo fiyatları aşağıdaki tabloda görüldüğü gibidir:

Kablo Türü

Fiyatları

Hurda Karışık Kablo

150,00 ₺/Kg

Hurda Antigron Kablo

185,00 ₺/Kg

Hurda Tek Damar Kalın İç Tesisat Kablosu

205,00 ₺/Kg

Hurda Yer Altı Enerji Kablosu

195,00 ₺/Kg

TTR Hurda Kablo

145,00 ₺/Kg

Çelik Zırh Hurda Kablo

130-159 ₺/Kg

Hurda Fare Yemez Kablo

140,00 ₺/Kg

Ptt Kablo İçi Deşe

195,00 ₺/Kg

Ptt Kablo İçi Yağlı Deşe

163,00 ₺/Kg

Fiyat listeleri ve hurda alım-satım hizmeti hakkında daha detaylı bilgi almak için cinarhurda.com ile iletişime geçebilirsiniz.

Bakır Kablo Hurda Fiyatı İçin Artış Bekleniyor mu?

Bakır, birçok sektörde yoğun olarak kullanılan ve zaman geçtikçe niteliğini kaybeden bir madendir. Hurda özelliğini kaybetmiş bakırların toplanması, geri dönüşüm sektörü açısından büyük önem arz etmektedir. Nitekim bakır, iletkenliği sebebiyle geri dönüşüm sektöründe demirden sonra gelen en değerli madendir.

Hurdaların kilo fiyatında öngörülen yükseliş, bakır hurda kablo fiyatı için de benzer bir durum işaret ediliyor. Uzmanlara göre bakırın geri dönüşümünde arz-talep, döviz ve kullanım değeri gibi parametreler buna etki eder. Dolayısıyla ilerleyen süreçte bu unsurlara bağlı olarak kalıcı bir artış yaşanabilir.

Hurda Kablo Fiyatlarını Etkileyen Faktörler

Hurda kablo fiyatlarını en çok arz-talep dengesi etkiler. Bununla beraber pazar koşulları, hurdanın işlenebilirlik seviyesi, hizmet kapsamında teslim alınacak adres, hurdanın miktarı, borsa verileri gibi diğer etkenler de göz önünde bulundurulur. Söz konusu unsurlar birlikte işlenerek hurdacı tarafından hurda kablo fiyatı için özenli bir hesaplama yapılır ve herhangi bir zarara uğramadan alım-satım yapmanız kolaylaşır.

Ücretlendirme noktasında etki faktörüne sahip diğer unsurlar ise şunlardır:

●      Hurda kablo içerisindeki metallerin değeri, kablo fiyatlarını doğrudan etkiler.

●      Dünya üzerindeki tüm metallerin işlem gördüğü yer Londra Metal Borsası’dır. Bu sebepten, ücretlendirme yapılırken göz önünde bulundurulan temel unsurlardan biridir.

●      Stok durumuna veya madencilik faaliyetlerine göre değişiklik gösteren talepler, fiyatlandırmanın temel taşlarından biridir.

●      Piyasanın bu konuya olan ilgisi belirli koşullara göre artıp azalabilir. Bu durum fiyatlarda da değişikliğe yol açar.

●      Taşıma masrafları da elbette ki ücretlendirme yapılırken göz önüne alınan bir etkendir.

●      Döviz kurlarındaki dalgalanmalar, fiyatlarda olumsuz bir etkiye sebep olabilir.

Tüm hurda türlerine etki etmekle birlikte, bahsi geçen unsurlar hurda kablo fiyatlandırmasında da değişmez belirleyicilerdir.

Güncel Hurda Fiyatları İçin Adresiniz Çınar Hurda!

Çınar Hurda, piyasa ücretlerini de göz önünde bulundurarak titiz şekilde fiyatlandırma yapan, köklü bir firmadır. Müşterilerine en doğru fiyatı verebilmek adına alım-satım işlemlerinde özenle çalışmalarını sürdürür. Güvenilir ve kaliteli faaliyetleriyle size en iyi hizmeti verebilmeleri amacıyla firma ile iletişime geçerek daha temiz bir dünya için katkıda bulunabilirsiniz.