Son dönemlerde hurda kablo fiyatları artış yönünde bir ivme kazandı. Dolayısıyla bu artış en çok sektör çalışanlarının ve analistlerin ilgisini çekiyor. Ülkemizde önemli bir noktada olan hurdacılık ve geri dönüşüm sektörü, büyümeye devam erken hurda fiyatlarının daha ne kadar yükseleceği sektör içinde merak konusu haline geldi.

Hurda Kablo Fiyatlarını Değiştiren Faktörler

Hurda kablo fiyatlarındaki yükseliş, dikkat değer bir noktaya gelmiştir. Pek çok faktöre bağlı olarak değişen bu trend, özellikle hurdacılar tarafından sıklıkla takip ediliyor. Ancak isabetli tahminler için yalnız hurda kablo fiyatları listesine bakmak yeterli değildir. İlişkili faktörleri incelemek de bu işin önemli bir parçasıdır.

Yükseliş piyasa dinamiklerinde meydana gelen değişmeler, uluslararası ekonomik gelişmeler ve çevresel faktörler gibi farklı nedenlere dayanmaktadır. Artışın dinamiklerini şu şekilde detaylandırabilmemiz mümkündür:

●      Küresel Metal Fiyatlarındaki Artış: Hurda kablo fiyatlarını etkileyen faktörlerin başında küresel ölçekte metal fiyatlarının artışı gelir. Küresel piyasada en fazla bakır ve alüminyum gibi metaller talep görmektedir. Özellikle bakır, yenilenebilir enerji projeleri ve elektrikli araçların artan üretimi gibi nedenlerden dolayı oldukça yoğun ilgi görmektedir. Bu durum da hurda kabloların fiyatını da eşzamanlı olarak yükseltmektedir.

●      Geri Dönüşüm Sektöründe Meydana Gelen Büyüme: Sürdürülebilir olma ve çevreyi koruma çabaları neticesinde geri dönüşüm alanı yoğun ilgi altındadır. Hurda kablolar içerdiği metaller dolayısıyla geri dönüşüm için bir hayli önem taşır. Bu durum da hurda kablo fiyatları artışını da beraberinde getirir.

●      İnşaat ve Alt Yapı Projeleri: Gelişmekte olan ülkelerde inşaat ve altyapı yatırımları ön plandadır. Yatırımların bu yönde ilerlemesi, kablo talebini artırarak fiyatlarda artışa neden olur

●      Savaşlar ve Jeopolitik Krizler: Ülkeler arasında son yıllarda gerilimler artış göstermiştir. ABD ve Çin arasında yaşanan gerilimler ve Rusya - Ukrayna Savaşı buna örnek gösterilebilir. Bu durumun metal fiyatlarında dalgalanmalar yaşanmasını kaçınılmaz kılar.

Genel itibariyle küresel dinamiklerde meydana gelen değişimler, geri dönüşüm odaklı sektörleri ve tedarikçileri etkilemektedir. Fiyat trendlerinin ilerleyen dönemlerde nasıl bir seyir izleyeceğini takip etmek hurda alım satım işiyle ilgilenen işletmeler için önem teşkil eder.

Güncel Hurda Kablo Fiyatları ve Piyasa Durumu

Hurda kablo fiyatları listesinde kilogram ya da ton cinsine göre piyasa değeri belirlenmektedir. Aşağıda kablo türlerine göre güncel fiyatları inceleyebilirsiniz:

●      Karışık hurda kablo: 130 TL

●      TTR hurda kablo: 138 TL

●      Enerji hattı hurda kablo: 150 TL

●      Antigron hurda: 160 TL

●      Tek damar hurda kablo: 190 TL

Hurda kablo fiyatları arz- talep koşulları, dolar kurunda meydana gelen değişim, uluslararası piyasa dinamikleri gibi nedenlerden etkilendiği için sürekli değişim gösterir. Bu nedenle hurda fiyatlarını takip etmeniz için hurdakablofiyat.com gibi doğru ve güvenilir kaynakları takip etmeniz önemlidir.

Bakır Kablo Hurda Fiyatı Listesi

Elinizdeki materyalleri kolayca satabilmeniz için bakır kablo hurda fiyatı hakkında bilgi sahibi olmanız kritik öneme sahiptir. Nitekim bakır temelli ürünler endüstriyel alanda geri dönüştürülerek ham madde formunda üretim tesislerinde işlenir. Bakırlar, talep yoğunluğu nedeniyle de piyasanın öncül bir dinamiği haline gelmiştir.

Güncel fiyat bilgiler aşağıda yer almaktadır:

●      Soyma Bakır: 315 TL

●      Hurda Lama Bakır: 310 TL

●      Kırkambar Bakır: 310 TL

●      %98 Külçe Bakır: 299 TL

●      TTR Kırma Bakır: 310 TL

●      Bakır Talaş: 289 TL

Fiyatları haftalık periyotta takip etmek hurda alım satım işlemlerinizi karlı kılacaktır. Hurdalarınızı satmaya karar verdiyseniz de adresten alım hizmeti veren hurdakablofiyat.com ile iletişime geçebilirsiniz.

Hurdakablofiyat.com ile İletişime Geçin!

Sürdürülebilir bir çevre anlayışına dayalı çalışma sistemi ve piyasa ederi fiyatlarıyla Çınar Hurda, sektörün gelişmesinde önemli konuma gelmiş bir firmadır. Bakır hurda kablo başta olmak üzere, alüminyum, demir, krom ve sarı hurda gibi atıl durumdaki materyallerin geri dönüşümle endüstriye kazandırılmasına öncülük eder. Hurda alım satım, adresten alım ve fiyat teklifi gibi konularda 05349620106 numaralı telefondan firmaya ulaşabilirsiniz.