Neyi paylaşamıyoruz? Bu memleket hepimizin. Dağıyla,taşıyla,ovasıyla,insanıyla...Bin yıllar boyu kederde, kıvançta hep bir olduk.Beraber omuz omuza düşmana karşı savaştık.Bağımsız bir memleketimiz var.Ay yıldızlı bayrağımız dalgalanıyor. Hepimiz bundan gurur duyuyoruz. Bayrağımız uğruna; hürriyetimiz uğruna nice şehitler verdik. Şimdilerde düşman içimize sızmaya çalışıyor. Bu bir günde olmuyor. Sinsi mikrop gibi vücudun zayıf düşmesini bekliyor.

Dünyada insanlığın zorda olduğu zamanlarda herkese kucak açtık.Yemedik yedirdik.
Dünyada ve çevremizde olup bitenlere baktığımızda kimseden kimseye fayda yoktur. Yine bizden bize fayda vardır. İyilikleri, güzellikleri ne çabuk unutuyoruz.Dünya menfaat dünyası olmuş.İnsanların niyetleri olduğu gibi devletlerin de niyetleri var. İnsanımızın ve memleketimizin üzerindeki kem gözleri görüyoruz ve biliyoruz. Zaman kenetlenme zamanıdır. Çevremizde,komşularımızda göz yaşları hakim. Kimin dost kimin düşman olduğunu tanımak ve anlamak artık büyük bir feraset istiyor.

Ülkemizin birliğine, dirliğine ,huzuruna kasteden ayrık otlarını biliyoruz ve tanıyoruz.Bu cennet vatanın kıymetini bilmeliyiz. Bu maddi şeylerden geçmiyor...Tarihimize, misyonumuza, inanç değerlerimize sahip çıkmalıyız. Biz bir olursak, kardeş olursak hiçbir güç kaleden bir taş düşüremez.

21.yüzyılda huzurun, kardeşliğin hakim olması gereken bir dünyada insanların gözyaşı dökmesine gerek yoktur. Birliğimizi bozan her hareket kaynağında yok edilmelidir. Bu memlekette herkese yetecek aş ve iş mevcuttur. Kardeşçe yaşamanın değerini hepimiz bilmeliyiz. İnsanı yok sayan, kaba kuvvete dayanan bütün anlayışlarla fikir bazında mücadele edilmelidir.

Huzuru ve kardeşliği yaşamak, yaşatmak hepimiz için milli bir görev olmalıdır.