İshak Paşa Sarayı Nerede?

İshak Paşa Sarayı

Saray, Van Gölü'ne yakın bir tepede, Ağrı Dağı'nın muhteşem manzarasına sahip bir konumdadır. Saray kompleksi, cami, türbe, kütüphane, mahzenler, koğuşlar, harem ve selamlık bölümleri ile büyük bir yapı kompleksidir.

İshak Paşa Sarayı, Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşa edilmesine karşın genel olarak Selçuklu mimarisinden izler taşıyan bir yapıdır. 2000 yılından beri UNESCO'nun Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunmaktadır.

İshak Paşa Sarayı'na nasıl gidilir?

Uçakla: En yakın havalimanı, Ağrı'da bulunan Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı'dır. Havalimanından saraya otobüs veya taksi ile ulaşabilirsiniz.

Otobüsle: Doğubayazıt'a Türkiye'nin birçok şehrinden otobüs seferleri vardır. Doğubayazıt'tan saraya dolmuş veya taksi ile ulaşabilirsiniz.

Arabayla: Doğubayazıt'a arabayla gitmek için D200 karayolunu kullanabilirsiniz. Doğubayazıt'tan saraya tabelaları takip ederek ulaşabilirsiniz.

İshak Paşa Sarayı'nı ne zaman ziyaret etmeli?

İshak Paşa Sarayı'nı ziyaret etmek için en uygun zaman ilkbahar ve sonbahar aylarıdır. Yaz aylarında hava oldukça sıcak olabilir. Kış aylarında ise sarayın bazı bölümleri karla kaplı olabilir.