Kar Bastırdı Okullar Kapandı – Sabah Telefonuna Bakan Şaşırdı
Gece sessizdi ama sabaha karşı tablo değişti. Türkiye genelinde kış şartları sertleşti, kar yağışı bazı şehirlerde hayatı direkt etkiledi. Daha önce benzerini yaşayanlar bilir, bir bakmışsın yol beyaz, okul kapısı kapalı. Bu kez de öyle oldu.
Tatil Kararı Gelen İller – Liste Uzuyor
Valilikler meteoroloji raporlarına bakıp tek tek karar aldı. Zonguldak, Karabük, Bolu, Van ve Düzce genelinde eğitime bir gün ara verildi. Aynı şekilde Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi ile Kastamonu’nun Küre ilçesi için de okullar tatil edildi.
Bolu’da yaşayanlar “2017’deki kar gibi” derken, Van’da sabah işe çıkmaya çalışanlar geri dönmek zorunda kaldı. Yollar buz, görüş mesafesi düşük, servisler zaten çıkamadı.
İdari İzin Detayı – Herkes İşe Gitmiyor
Tatil sadece öğrenciler için değil. Valilik açıklamalarında hamile ve engelli kamu personeli için idari izin kararı da yer aldı. Bazı illerde ise çocuğu olan anneler için esneklik sağlandı. Daha önce Karabük’te benzer bir karar alınmış, kamu binaları yarı boş kalmıştı.
Uyarılar Önceden Gelmişti
İçişleri Bakanlığı ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü günlerdir uyarı yapıyordu. “Kuvvetli kar geliyor” denmişti, aynen öyle oldu. Kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde daha sert hissedildi.
29 Aralık Pazartesi Detayı
Alınan tüm kararlar 29 Aralık 2025 Pazartesi günü için geçerli. Salı günü ne olur sorusu ise şimdiden konuşuluyor. Daha önce bu tarz günlerde tatilin uzadığı da olmuştu, herkes gözü yeni açıklamalarda.
Kar yağışı etkisini artırdıkça yeni il ve ilçelerden tatil haberleri gelmesi kimseyi şaşırtmıyor. Sabah telefonu eline alanların ilk baktığı yer yine valilik açıklamaları oldu.



