Bafra Ziraat Odası, 31 Mart seçimleri sonrası mazbatalarını alan muhtarlara tanışma ve dayanışma yemeği verdi. Bafra Şehir Kulübü'nde verilen yemekte Oda Başkanı Osman Tosuner, eski ve yeni seçilen muhtarlara 'hayırlı olsun' diyerek, 7/24 muhtarların hizmetinde olduklarını ifade etti.

HERKES BU İŞİ YAPAMAZ

Yemekte konuşan Kaymakam Ahmet Adanur ise güzel bir seçim dönemi geçirdiklerini belirterek, 'Neredeyse sıfır olumsuzlukla süreci tamamladık. Seçim süreçleri zaman zaman çeşitli sıkıntılara, çeşitli problemlerin olmasına sebebiyet verebiliyor. Bazen en yakın insanlar birbirilerini kırabiliyor. Çeşitli küskünlükler yaşanabiliyor. Seçim döneminde bazı yerlerde yaşadığınız kırgınlıklar varsa, sizler tarafından giderilmesi gerekir. Muhtarsanız öncelikle bu sorumluluk size düşer. Haklı da olsanız haksız da olsanız kırgınlıkları gidermeniz sizlerin görevi. Madem büyük olma, öncü olmayı üstlenmişsiniz o zaman bu göreve uygun olarak davranalım. Şayet bu rolün gereğini yerine getiremiyorsanız yaptığınız işi bırakmanız gerekir. İdarecinin sorumluluğu büyük. O yüzden herkesin yapabileceği bir iş değil. Varsa kırgınlıklar sizlerin bunu gidereceğini ümit ediyorum' diye konuştu.

Yemeğe muhtarların yanı sıra İlçe Emniyet Müdürü Süleymen Gökay Gökdemir, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Erbaş, daire amirleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.