Haberaks TV ekranlarında yayınlanan ve Burcu Düzgün Çoban'ın sunduğu Haberin Sesi programına telefonla bağlanan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Zorunlu Trafik Sigortası primlerinde yaşanan düşüşler hakkında değerlendirme yaptı. Apaydın, bundan böyle kaza sicili kabarık olanların yükünü, diğer sürücülerin çekmeyeceğini belirtti.

İKİ TARAF DA ŞİKAYETÇİ

Zorunlu Trafik Sigortası konusunun üzerinde uzun süre durduklarını ifade eden Başkan Apaydın, bu konunun hükümetin güncel meselesi haline geldiğini dile getirdi. Apaydın, 'Zorunlu Trafik Sigortası'ndan hem sürücüler hem de sigorta şirketleri şikayetçi olmaya başladı. Hükümet bu konuya neşter vurmak üzere 12 Nisan 2017'de tavan ve taban fiyat uygulaması getirdi, bu uygulama 31 Aralık 2017'ye kadar devam edecek. Bundan sonrasını ise bilmiyoruz. Bir gerçek var ki, sigortanın yüksek oluşundan dolayı 10 araçtan biri, bu şehirde, karayollarında sigorta poliçesi kestirmeden dolaşıyor' şeklinde konuştu.

BÜTÜN HASAR BEYNİMİZDE

Taban fiyatlarının çok yüksek olduğunu dile getiren Başkan Apaydın, kaza sayısına göre primler yükseleceğini aktararak, 'Hiç kaza yapmayanın ise primi düşecek. Ülke sıralamasına baktığımız zaman, kaza noktasında yüksek rakamlar karşımıza çıkıyor. Araçlara düzenli olarak bir nevi check-up yapılıyor, teknik hatalardan kaynaklı çok büyük kazalar da olmuyor. Bütün hasar aslında bizim beynimizde, bu kazalara neden oluyoruz' ifadelerini kullandı.

Zeynep Irmak ÖCAL