Havza 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Termal Turizm Festivali kapsamında bu yıl ilki gerçekleşen foto maratonda kazananlar belirlendi.

123 ESER YARIŞTI

34 fotoğraf sanatçısının 123 eser ile katıldığı foto maratonun sonuçlarını Belediye Başkanı Murat İkiz, fotoğraf sanatçıları Prof. Dr. Ata Yakup Kaptan, Egemen Umut Şen, Emre Bostanoğlu, Türkiye Fotoğraf Sanatçıları Federasyonu Temsilcisi Seraceddin Ayyıldız ile Samsun Büyükşehir Belediyesi Heykel Sanatçısı Güngör Çınar'dan oluşan jüri belirledi. Yapılan değerlendirmelerin sonucunda birinciliği İlker Karaman, ikinciliği Hakime Küçük, üçüncülüğü ise Erdem Cihan Arslan kazandı.

TANITIM İÇİN ÖNEMLİ

Jüri değerlendirmesi sonrası bir açıklama yapan Belediye Başkanı Murat İkiz, tarih ile yeşilin birleştiği bir ilçede yaşadıklarını belirterek, "Bu yıl festivalimizde ilçemizi tanıtabilecek sosyal içerikli etkinliğe imza attık. Bu sayede birçok fotoğraf sanatçısı ilçemize geldi ve fotoğraflarını çekti. İlçemizin tanıtımı için önemli bir etkinlik oldu. İnşallah bir daha ki festivalde daha fazla katılım olmasını biliyorum. Tüm katılımcılara teşekkür ederim' dedi.