ASO Başkanı Nurettin Özdebir, kendilerinin önerdiği ve işçinin kıdem tazminatı hakkını yarı yarıya düşürecek Avusturya modeline Çalışma Bakanlığı'nın sıcak baktığını, Süleyman Soylu ile bu konuyu görüştüğünü " Bizim önerdiğimiz Avusturya modelini gitmişler yerinde incelemişler. Herhalde o sistemi gerçekleştirecekler.'dedi.

Türkiye'de işçiler, bir yıllık çalışmalarının karşılığında bir aylık ücretleri tutarında kıdem tazminatı hak ediyor. Değişiklik gerçekleşirse işçinin kıdem hakkı yarı yarıya düşecek.Yani bir işyerinde 2000 lira ücretle çalışan bir işçinin on yılda biriken kıdem tazminatı 20 bin lira olurken,bu değişiklik gerçekleştiğinde birikmiş kıdem tazminatı 10 bin liraya düşecek.

Halen kıdem tazminatının işverene maliyetini işçi ücretinin yüzde 8'i civarında, yeni sistemle bu maliyet yarı yarıya düşmüş olacak. Burada amacın ne olduğu belli değil mi?

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de,Bireysel Emeklilik Sistemi (BES)ne otomatik katılım için çalışma başlattıklarını ,taslağı en kısa sürede Meclis'e sunacaklarını ifade etti.Kişilerin kendilerince herhangi bir işlem yapmalarına gerek kalmadan,yani zorunlu olarak, otomatik bireysel emeklilik sistemine girecekler.Bu çerçevede, mevcut çalışanlar, yeni işe girenler ve iş değiştirenlerden 45 yaşın altında olan 13 milyon kişinin otomatik olarak sisteme dahil edileceğini bildiren Şimşek, katkı payının asgari 100 lira olmasının öngörüldüğünü kaydetti.
Modern amele pazarları anlamına gelen 'işçi büro'larının ardından,kıdem tazminatlarının gasbı, 657 sayılı DMK'nın değiştirilerek memurların da iş güvencesinin ellerinden alınması amaçlanırken;daha önceki bütün tasarruf denemelerinde sabıkalı olan devletin yeni bir soygunu anlamına gelen zorunlu BES uygulaması...

Ey Fransız polisi,çalışma saatlerinin artırılmasına karşı direnen işçilere şiddet uygulamanı esefle kınıyoruz!..