Küt Böreği Tarifi

Malzemeler

  • 1 kilo un
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 3-3,5 su bardağı su
  • 250 gram tereyağı
  • Üzeri için:
    • Pudra şekeri

Yapılışı

  1. Unu yoğurma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın.
  2. Havuzun içine suyu ve tuzu ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
  3. Hamur ele yapışmayan, yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurun.
  4. Hamuru streç filme sarın ve 30 dakika dinlendirin.
  5. Dinlenen hamuru 6 eşit parçaya bölün.
  6. Her bir parçayı merdane ile çok ince bir şekilde açın.
  7. Açtığınız yufkaların üzerine erittiğiniz tereyağını sürün.
  8. Yufkaları üst üste dizin ve tekrar merdane ile açın.
  9. Açtığınız yufkayı rulo şeklinde sarın ve 12 eşit parçaya kesin.
  10. Kestiğiniz parçaları yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  11. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  12. Fırından çıkan börekleri sıcakken pudra şekeri ile süsleyin.

Afiyet olsun!

Püf Noktaları

  • Hamuru yoğururken çok fazla su eklememeye dikkat edin.
  • Hamuru dinlendirirken serin bir yerde bekletin.
  • Yufkaları açarken çok ince açmaya özen gösterin.
  • Börekleri fırına vermeden önce üzerine bir yumurta sarısı sürebilirsiniz.

Değişiklikler

  • Küt böreğini tatlı olarak yapmak isterseniz, pudra şekeri yerine toz şeker veya tarçın şekeri kullanabilirsiniz.
  • Böreğin içine peynir, patates veya kıyma gibi malzemeler de ekleyebilirsiniz.

Kürt Böreği Tarifi

Malzemeler:

Samsun Güncel Akaryakıt Fiyatları, Motorin 42 Oldu! Samsun Güncel Akaryakıt Fiyatları, Motorin 42 Oldu!
  • 1 kg un
  • 1 dolu yemek kaşığı tuz
  • 700 ml su (3.5 su bardağı)
  • Ayçiçek yağı (iç harcı için)
  • Peynir (iç harcı için)
  • Yumurta sarısı (üzeri için)

Yapılışı:

  1. Unu geniş bir kaba alın. Tuz ve suyu ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru üzerini streç filmle kapatarak 30 dakika dinlendirin.

  2. Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı ince bir yufka haline getirin.

  3. Yufkaları ayçiçek yağı ile yağlayın. Peyniri yufkaların üzerine eşit olarak yayın.

  4. Yufkaları gül şeklinde sarın.

  5. Gül böreklerini yağlı bir fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.

  6. Kürt böreğini 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.

  7. Kürt böreği piştikten sonra fırından çıkarın ve dinlendirin. Daha sonra servis edin.

İç harcı için farklı malzemeler de kullanabilirsiniz. Örneğin, ıspanak, kıyma veya patates kullanabilirsiniz.

Editör: Ozge Ozkan