Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği (LÖSAM) Samsun Şubesi tarafından doğum günü, Anneler Günü'ne denk gelen ve oğlu Emrah'ı 1998 yılında lösemi hastalığına kurban veren Ayşegül Öztürk için özel bir gece düzenlendi.

YÜZLERCE 'EMRAHIM' VAR

Oğlunu kaybetmesinin ardından kendini diğer lösemi hastalarına adayan ve LÖSAM çatısı altında çalışmalarını sürdüren Ayşegül Öztürk, "Lösemiden Emrah'ı kaybettikten sonra bugün Türkiye'nin birçok yerinde yüzlerce 'Emrahım' olduğunu söylemek isterim. Bizi yaşadığımız kayıp sonrası en fazla hayata bağlayan bu tür bağlar olmuştur. Anneler Günü ve doğum gününü birleştirerek hatırlanıyor olmanın mutluluğu benim açımdan inanılmaz bir duygu" dedi.

NE YAPSAK AZ

Ayşegül Öztürk'ün, 1991'de lösemili ağabeyine ilik vermek için dünyaya gelen kızı Eda Nur Öztürk ise, "Anneler için ne yapsak az. Onu ağabeyimin lösemiyle mücadelesindeki özverisini halen çok iyi hatırlıyorum. O gerçekten tüm lösemili ve hasta çocuklar için dur durak demeden koşturuyor, her şeye hakkı var. Bunu bilenler çok yakından tanık oluyor, biliyor. Bu duygulu buluşma ailece en az onun kadar bizleri de çok etkiledi" dedi.

HİSSETMEYİ AMAÇLIYORUZ

Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Öztürk de, toplumsal sorumluluklara dikkat çekti. Gecede Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gönderilen Anneler Günü görüntülü mesajları, Ayşegül Öztürk ve geceye katılanlara duygu dolu anlar yaşattı.