Mavi kapak kampanyası unutuldu


Engellilere tekerlekli sandalye temin etmek amacıyla başlatılan mavi kapak kampanyası kapsamında, Samsun'da yaklaşık 30 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye bağışı yapıldı. 4 senede 30 kişinin tekerlekli sandalyeye kavuştuğunu belirten Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, kampanyanın unutulduğunu, ancak birçok kişinin tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olduğunu ifade etti.

TOPLANAN KAPAKLAR NEREYE GİDİYOR?
Mavi kapak kampanyasına geçmiş yıllarda büyük bir destek verildiğini belirten Başkan Hakyemezoğlu, kampanyanın devam ettiğini hatırlattı. Hakyemezoğlu, 'Sokaklara 5 litrelik su şişeleri asılıyor ve vatandaşlar buraya mavi kapak atıyor. Ancak bizim bu kapakları sokaklardan toplama gibi bir imkanımız olmuyor, toplanan kapaklar bize de gelmiyor. Kim tarafından toplanıyor ve nereye gidiyor bilemiyoruz' şeklinde konuştu.

TEKERLEKLİ SANDALYE ALMAYA YETMİYOR
Daha önce mavi kapak toplayan vatandaşların Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi'ne geldiğini ve kapakları teslim ettiğini söyleyen Hakyemezoğlu, 'Biz de geri dönüşümcüye veriyorduk ve engelli bir arkadaşımıza tekerlerli sandalye alıp, bağış yapıyorduk. Ancak 6 aydır biriktirdiğimiz mavi kapaklarımız, bir tekerlekli sandalye almaya yetmiyor' ifadelerini kullandı.

BİLMEDİKLERİ KİŞİLERE VERMESİNLER
Samsun halkına ve öğrencilere seslenen Hakyemezoğlu, 'Biriktirdikleri kapakları, bilmedikleri kişilere vermesinler. Ayrıca okullar da geçmişteki gibi yine mavi kapakları toplayıp, minik ellerle beraber bizlere getirsinler. Biz de engelli arkadaşlarımıza tekerlekli sandalye alalım' dedi.

ÇOK FAZLA İHTİYAÇ VAR
4 yılda mavi kapak kampanyası sayesinde yaklaşık 30'a yakın tekerlekli sandalye alıp, bağış yaptıklarını belirten Hakyemezoğlu, önceden büyük bir ilginin olduğunu şimdi ise ilginin kalmadığını söyledi. Tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan kişi sayısının çok fazla olduğuna dikkat çeken Hakyemezoğlu, bu nedenle vatandaşları mavi kapak toplamaya davet etti.

Zeynep Irmak ÖCAL