MEB, 2024-2025'te uygulanacak yeni müfredat için öğretmenlere yönelik "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Eğitici Eğitimi" başlattı. Kurslar, 14 Haziran'a kadar sürecek.

Öğretmen Atamaları-1

Yeni Müfredat Hazır: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Eğitici Eğitimi Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni eğitim öğretim yılına kapsamlı bir hazırlıkla giriyor. "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" kapsamında geliştirilen yeni müfredat için öğretmenlere yönelik eğitici eğitimleri başlatıldı. Bu program, 2024-2025 eğitim öğretim yılı itibarıyla okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıf düzeylerinde kademeli olarak uygulanacak.

Yeni Müfredat Eğitici Eğitimleri

MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, öğretim programı değişen alanlardaki öğretmenler için kapsamlı bir eğitim programı hazırladı. "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Eğitici Eğitimi Kursu" adıyla başlatılan bu eğitimlerle, öncelikle 9 binden fazla öğretmen, 40 saat sürecek kurslara katılacak. Bu süreçte 61 farklı kurs programı planlandı ve eğitimler 14 Haziran'da sona erecek.

Mahallinde Eğitimler

Eğitim öğretim dönemi sona erdikten sonra, 2 Eylül itibarıyla başlayacak olan mesleki çalışma döneminde, eğitici eğitimi alan öğretmenler görev yaptıkları illerde yaklaşık 720 bin öğretmene yeni müfredat eğitimi verecek.

Okul Yöneticileri de Dahil

Bakanlık, okul ve kurum yöneticileri için de "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Eğitim Yönetimi Eğitici Eğitimi Kursu" düzenleyecek. Bu kursa katılacak 1120 okul yöneticisi, eğitimlerini tamamladıktan sonra 94 bin 246 okul ve kurum yöneticisine eğitim verecek.

Eğitim İçeriği ve Kurs Başlıkları

Düzenlenen 40 saatlik kurslarda, yeni müfredatın detayları aktarılacak. Kurslarda, yeni müfredatın amaçları, felsefesi, hedeflediği öğrenci profili ve temel ilkeleri anlatılacak. Ayrıca, yeni müfredatın beceri çerçevesi, öğrenme çıktılarına yönelik yapısı, öğretim programları arası bileşenler ve uygulanmasına ilişkin esaslar hakkında bilgiler verilecek.

Örnek Uygulamalar ve Değerlendirme

Eğitici eğitimlerinde, öğretim programlarında yapılan değişiklikler incelenecek, örnek tema uygulamaları sunulacak. Yeni yapı doğrultusunda ders planı hazırlama ve sunma, ölçme ve değerlendirme uygulamaları konusunda örnek uygulamalar da kursların önemli bir parçasını oluşturacak.

MEB'in bu yeni eğitim hamlesi, öğretmenlerin yeni müfredata en iyi şekilde hazırlanmasını sağlayarak, öğrencilerin eğitim kalitesini artırmayı hedefliyor.