Mehmetçik

      Şehit ve gazi Mehmetçiklerimizin vatan ve millet uğrundaki fedakarlıkları karşısında ne yapsak azdır . Hiçbirimiz bu sözü  laf olsun diye söylemiyoruz. Şehitlerimizin cenaze törenleri, şehit ve gazilerimizin vatanımıza , milletimize ve bekamıza yönelik saldırılardaki destanımsı kahramanlıkları bu sözleri çoğu zaman bize içtenlikle söyletiyor. Hiç şüphesiz içtenlikle ifade ettiğimiz bu sözün gereğini de  zaman zaman Mehmetçiklerimiz için mali gücümüz oranında yerine getiriyoruz.

       Kurban kesme, şartları tutan her müslümanın yerine getirmekle yükümlü olduğu malî bir ibadettir. TSK Mehmetçik Vakfı kurban bağışçısı olarak hem dini ibadetimizi usulüne uygun yapma fırsatını yakalamış oluyoruz. Hem de bu vesileyle eğitim hayatındaki şehit ve gazi  çocuklarına bir nebze olsun can suyu olduğumuzu düşünüyoruz. Kelimenin tam anlamıyla TSK Mehmetçik Vakfı ne yaptığını ve nasıl yapması gerektiğini bilen, bu nedenle sürekli  takdir alan , güvenilir bir vakıftır. Bunu şehit yakını kimliğimle açık ve net olarak ifade ediyorum. Her Kurban bayramın da olduğu gibi bu kurban bayramında yine Kurban bağışında TSK Mehmetçik Vakfını vekaleten kurban kestirmek isteyenler için gönül rahatlığı ile tavsiye ederim. Doğru adres arayanlar için Mehmetçik Vakfı gerçek manada doğru bir adrestir.

        Hiç şüphesiz  Müslümanlar için kurban bayramında kurban kesmek dini yönden hassas bir ibadettir. Bu ibadet yerine getirilirken şartlarına uyularak yapılmak zorundadır. Kurban kesmek ,sadece et kesmek için yapılmaz. Vekaleten kurban kesmek , bu görevi üzerine alanlara ciddi anlamda sorumluluk yüklemektedir. TSK Mehmetçik Vakfı aldığı sorumluluğu, dini kurallara uygun olarak en doğru şekilde yerine getirerek vekaleten kurban bağışçılarının takdirini ve güvenini kazanmıştır. TSK Mehmetçik Vakfı sınırlı sayıda vekaleten kurban bağışı kabul etmektedir. Çünkü yerine getiremeyeceği, kuşku uyandıracak hiçbir yükümlülüğün altına girmemektedir.

    TSK Mehmetçik Vakfının vekaleten kurban kesme faaliyetlerine bir göz atalım:

TSK Mehmetçik Vakfı 1995 yılından itibaren vekâleten kurban bağış faaliyetini sürdürmektedir.

Vekâleten kurban kesimi faaliyeti;

Modern tesislerde, hijyenik koşullarda,

Her kesimhanede görevlendirilen Vakıf personeli huzurunda,

Veteriner denetiminde,

Noter gözetiminde,

Din görevlisi nezaretinde,

Dini vasıflara uygun kurbanlıklar seçilerek yapılmaktadır.

Kesilen kurbanların bir bölümü tüm şehit yakınları ve gaziler ile kurban bağışında bulunan bağışçılarımıza üretimini müteakip kurban etinden yapılmış 750 gr. konserve kavurma olarak gönderilmektedir. Kurban etinin dağıtılamayan kısmı ise ekonomik olarak değerlendirilerek yardım planına dahil şehit yakınları ve gazi Mehmetçiklerimiz ile çocuklarına yardım için kullanılmaktadır.”

     Vakfa vekâleten kurban bağışında bulunan ve cep telefonu numarası Vakıf kayıtlarında mevcut bağışçılara bağışlarının alındığına dair ve kurbanlarının kesildiğine dair bilgilendirme mesajı da gönderilmektedir.

      Bu güne kadar Vekaleten Kurban Kesme faaliyetlerinde hiçbir kuşkuya yer vermemiş olan TSK Mehmetçik Vakfı, her türlü takdire layık bir vakıftır .Vekaleten kurban kestirmek isteyenlere bu vakfı değerlendirmelerini hem bir şehit yakını, hem de bir vekaleten kurban bağışçısı olarak bir kez daha tavsiye ediyorum. Çünkü bu sayede Mehmetçiklerimizin emanetleri olan şehit  ve gazi çocuklarına uzanan el olabilir ,onların eğitim hayatlarında başarılarına destek olacak can suyu olabiliriz. Bu durum vekaleten kurban kestirecek olan herkesi mutlu eder.

 

NOT: 2024  Yılı Vekaleten Kurban Bağışı Kabulüne Başlanmıştır. Yurt içi 11.850-TL olup ,Yurt dışı 370 Dolar -345 Euro’dur. Online ve Banka ile Bağış yapabilirsiniz. Bizzat TSK Mehmetçik Vakfı Temsiciliklerine gelerek ya da bir yakınınızı göndererek de Vekaleten Kurban Bağışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

 

                                     AYHAN HAMLI