Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğünün internet sitesinden alınan hava durumu raporuna göre, Samsun il merkezi ve ilçelerinde kar yağışı etkili olacak. Peki Samsun'a kar ne zaman yağacak? Hangi bölgelerde etkili olacak? İşte detaylar...

SAMSUN'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

KUM VE TOZ FIRTINASINA DİKKAT!

Meteorolojinin turuncu kodlu uyarı geçtiği Samsun'da bugün kuvvetli rüzgar ve fırtına etkili olacak. Hava sıcaklığını en yüksek 22 derece ölçüldüğü il merkezi hariç ilçelere toz ve kum fırtınası uyarısı yapıldı.

KUVVETLİ YAĞMUR UYARISI!

Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın 6 Şubat Perşembe günü de etkisini sürdürmesi beklenirken, il genelinde kuvvetli yağmur bekleniyor. Hava sıcaklığı ise Samsun merkezde en yüksek 13 derece ölçülürken, en düşük sıcaklık il genelinde sıfırın altına kadar düşecek.

İLÇELERDE KAR BAŞLIYOR

7 Şubat Cuma günü ise Samsun merkez, 19 Mayıs ve Alaçam'da karla karışık yağmur beklenirken, Asarcık, Havza, Kavak, Ladik, Salıpazarı ve Vezirköprü'de kar yağışı etkili olacak. Diğer ilçelerde ise yağışların yağmur şeklinde olması bekleniyor. İl genelinde hava sıcaklığı en yüksek 10 derece ölçülürken, iç bölgelerdeki ilçelerde -3 ila -5 derecelere kadar düşecek.

SAMSUN MERKEZE KAR GELİYOR

8 Şubat Cumartesi ve 9 Şubat Pazar günü ise kar yağışı Samsun merkez dahil tüm ilçelerde etkili olacak. Merkezde hava sıcaklığı -1 dereceye kadar düşerken, iç bölgelerdeki ilçelerde en düşük sıcaklık -9 ila -12 dereceye kadar ölçülebilecek.