Türkiye ile Rusya arasındaki krizin yumuşama evresine girmesinin ardından, düşürülen Rus uçağının ölen pilotunun ailesine ev verme teklifi yapan MHP'li Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül partisinden istifa etti.

Rus pilotun ailesine ev verme teklifinin ardından MHP'nin disiplin kuruluna sevk ettiği Gül, Kemer Belediye Meclisi üyeleri, ilçe yöneticileri ve delegelerden oluşan 70 kişiyle birlikte MHP'den ayrıldı.

KEMER, RUS TURİSTLERİN UĞRAK DURAĞIYDI...

Turizmde kötü bir sezon geçirirken, geçtiğimiz senelerde Rus turistlerin en fazla tercih ettiği merkezlerin başında Kemer geliyordu. Rusya ile yaşanan uçak düşürme krizi ve ardından gerilen ilişkiler Kemer ekonomisini durma noktasına getirdi.

Rusya ile yumuşama evresine giren ilişkilerin ardından Kemer Belediye Başkanı Gül'ün ev teklifinin de turizmi canlandırmak için yapıldığı düşünülmüştü. Birçok kişi tarafından turizmi canlandırmak ve ilişkilerin daha samimi bir hale gelmesini sağlamak için yapıldığı düşünülen bu teklif, MHP'yi karıştırmaya yetti. İhraç talep edilen Gül, kurulun kararını beklemeden 70'e yakın kişiyle MHP'den ayrıldı.