Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, TBMM Genel Kurulu'nda PDR ve psikoloji mezunlarının sorunlarını gündeme getirdi.

ÖZEL OKULLARIN TALEBİYLE AÇILDI

Millî Eğitim Bakanlığı'nın 2018 yılı içerisinde hizmet içi kurs programları kapsamında rehberlik sertifika kursları açtığına dikkat çeken Usta, "2 bin kursiyer alınması planlanmaktadır. Kursun amacı olarak da özel öğretim okullarında ihtiyaç olan ve karşılanamayan rehberlik hizmetlerinde istihdam sağlamak için denilmektedir. Bu kursların özel okulların talebi ve ısrarıyla açıldığı apaçık ortada. Bu yıl sonu itibarıyla yaklaşık 30 bin PDR ve psikoloji bölümü mezunu olacak. Herhangi bir şekilde atanamayan 30 bin kişi varken bir yandan da 'İhtiyaç var' demek tam bir çelişkidir. Kaldı ki bu kurslara alınacak kişilerin de PDR ve psikoloji mezunları dışından alınacağı ifade edilmektedir" dedi.

REHBERLİK HİZMETİ ÖNEMLİ BİR İŞ

Psikolojik rehberlik çalışmalarının önemli bir iş olduğunu dile getiren Usta, "Bu hizmet, böyle çok kısa programlarla sağlıklı bir şekilde yerine getirilemez. İşi olmayan 30 bin mezun varken, böyle bir uyumsuzluk ortadayken, daha az eğitimli insanları piyasaya sürmenin nasıl bir mantığı olabilir?" diye konuştu.

EĞİTİMİN HİÇ Mİ ÖNEMİ YOK?

Usta, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Dört yıl eğitim almış hatta şu anda PDR bölümü mezunu olup, yüksek lisansını da almış işi olmayan insanlar ortadayken böyle birkaç aylık sertifika programlarıyla iş yapmak yanlış. O zaman akıllara, bu kursların açılmasını özel eğitim kurumları mı istiyor sorusu geliyor. Bu son derece yanlış bir gelişme. Bu yanlışlıktan mutlaka dönülmesi lazım. İstihdam alanı ortadayken, daha niteliksiz insanları bu sürece dahil etmek, yeni işsizler ordusu yaratmaktır."