Türkiye mobilya sektöründe adını duyurmuş markaların kurucu ya da temsilcilerinden oluşan komite aday grubu, hizmet için yola çıktıklarını belirtti. Sayılı günler kalan İTO seçimleri öncesi çalışmalarını hızlandıran grup, önemli sorunları olan sektörün temsilcilerine kendilerine duydukları güven nedeniyle teşekkür etti.
İTO'ya kayıtlı 755 aktif üyesi bulunan mobilya sektörünün, kalkınması için önemli adımlar atacaklarını belirten grup adına konuşan Sergi Mimarlık ve İnşaat'ın kurucusu Özcan Gündoğdu, 'Sektörümüz bileşenleriyle birlikte binlerce kişiye hitap ediyor ve ülkemizin ekonomisine büyük katkı koyan lokomotif bir iş koludur. Biz bu güçlü sektörün potansiyelini artırmak üzere yola çıktık. En büyük sıkıntının İTO ve komitemiz ile sektör temsilcileri arasında iletişim kopukluğu olduğunu belirledik. Göreve geldikten sonra önce güçlü bir iletişim sağlayacağız. Bundan sonra odanın ve komitenin tüm çalışmalarından ve sağlanan imkanlarından sektörün anında haberi olacak ve daha çok yararlanma imkanı bulacaklar. Hem yüz yüze, hem de teknolojik imkanları kullanarak arkadaşlarımıza ulaşacağız ve sektörümüzün gücünü, el ele vererek göstereceğiz' diye konuştu.

Esnaf odası ile işbirliği
Bir ilke imza atacaklarını ve komite olarak Mobilyacılar Esnaf Odası ile işbirliği yapacaklarını belirten Gündoğdu, bu sayede bütün mobilya sektörünü kucaklayacaklarını ifade etti. Gündoğdu, şunları söyledi: 'Sektörümüzün en önemli sorunlarından birisi de ara eleman eksikliğidir. Teknik meslek liseleri ile sektörün bağlantısı yok. Biz Mobilyacılar Esnaf Odası ile birlikte ofis kuracağız. Bu ofis sayesinde meslek liseleri ile bağlantıya geçerek mezun olan gençlerimize iş imkanı sağlayacağız. Ayrıca fuarlarımız sönük geçiyor. Üretici, mağazacı ve tedarikçileri buluşturacak uluslararası boyutta büyük fuarlar düzenleyeceğiz. Tüm bunların yanı sıra Karabağlar'da sektörümüzün üretim yaptığı alanlarla ilgili ilçe belediyesi ve büyükşehir belediyesi ile iletişim halinde olacağız. Mevcut bölgenin imar planları ve alt yapı sorunlarının giderilmesi için çalışacağız.'

Mobilya Meslek Komitesinde hedef güçlü iletişim