Muğla yöresine ait lezzetli bir Ramazan tarifi arıyorsanız, Muğla Usulü Nohutlu Tarhana Çorbası tam size göre! Hazırlaması kolay ve doyurucu olan bu çorba, Ramazan sofralarınıza renk katacak.

Pirincli Tarhana Corbasi Resimli Yemek Tarifi(12)

Malzemeler:

·         2 su bardağı nohut

·         1 su bardağı Muğla tarhanası

·         1 adet soğan

·         1 yemek kaşığı tereyağı

·         1 tatlı kaşığı domates salçası

·         1 tatlı kaşığı biber salçası

·         1 çay kaşığı kuru nane

·         1 çay kaşığı karabiber

·         1 çay kaşığı tuz

·         10 su bardağı su

Hazırlanışı:

1.    Nohutları bir gece önceden ıslatın.

2.    Soğanı ince ince doğrayın ve tereyağında kavurun.

3.    Domates salçası ve biber salçasını ekleyip birkaç dakika daha kavurun.

4.    Tarhana, kuru nane, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın.

5.    Islatılmış nohutları ve suyu ekleyip kaynatın.

6.    Çorbayı kısık ateşte 45 dakika - 1 saat pişirin.

HeeSay'in Kahkaha Toplama Kampanyası Dikkat Çekti HeeSay'in Kahkaha Toplama Kampanyası Dikkat Çekti

7.    Çorbanın kıvamını kontrol edin ve gerekirse su ekleyin.

8.    Sıcak servis edin.

Püf Noktaları:

·         Nohutları önceden ıslatmak, pişirme süresini kısaltır.

·         Tarhananın tuzluluk oranına göre tuz miktarını ayarlayabilirsiniz.

·         Çorbanın kıvamını daha koyu hale getirmek için ekmek içi veya pirinç ekleyebilirsiniz.

·         Çorbayı servis etmeden önce üzerine tereyağında kızdırılmış nane ve pul biber dökebilirsiniz.

Editör: Ismail Usta