Kırılıp dökülmüş ormana, 'Seni bu hale kim getirdi ?' sorulduğunda orman, 'beni bu hale getiren baltanın sapı bendendi' şeklinde cevap vermiştir.

Bir televizyon programında konuşmacılardan biri, 'dünyada her gün ortalama 900- 1000 Müslüman öldürülmektedir' demişti.

Ve bunların çoğunun katilleri Müslümanlar olup Allah rızası için(!) dindaşlarını öldürmektedir.

Bizim de anlatmak istediğimiz olayın bundan pek farkı yoktur.

Bir kandil gecesinin gündüzündeyiz. Genelde o günlerde bazı Müslümanlar, nafile oruç tutarlar(yapılırsa sevap, yapılmazsa günah olmayan bir ibadet türü).

Biz de komşu ( o yıllarda saat tamiri ile de ara-sıra iştigal ediyorduk) esnafa bir selam verelim ve kandilini kutlayalım istedik.

Selam verdik ve oturduk. Merhabadan sonra ne içeceğimiz soruldu. Hepimiz birbirimizi tanıyoruz. Hepimiz 'çay' dedik. Yalnız oturanlardan biri,' hayır' dedi ve ekledi:

'Bugün hayvanlar bile oruç tutuyor.'

Bunu demekle o günün çok mübarek bir gün olduğunu ve oruçlu geçirmek gerektiğini ve kendisinin de çok büyük bir ibadet yapmakta olduğunu anlatmaya çalışmıştı.

Bunun için de orada bulunan ve oruç tutmayan Müslümanlara, hayvanlardan daha aşağı bir konuma sokarak hakaret etmiştir.

Bilmiyor ki, o hakareti , bir ömür boyu nafile oruç tutsa telafi edemez.

Ayrıca küçük şirk olarak nitelendirilen riya suçunu da işlemiş oldu.

Sahabe, farzların dışındaki namazları riya olmasın diye Medine'de mescidde kılmazlardı. O da yapmış olduğu nafile ibadeti teşhir ediyor ve bunu yaparken de Müslümanlara hakaret ediyordu.

Büyüklerimiz, 'ilimsiz ibadeti, değirmende boş dönen eşeğe' benzetmişlerdir.

Dünkü yazımızda bir Hristiyan'ın nezaketini, bugünkü yazımızda da bir Müslümanın din adına kabalığını verdik. Takdir sayın okuyucularımızındır.

Güzel günler dileğiyle…