Samsun'da Türkiye Sakatlar Derneği 3. Başkanlar Kurulu toplantısı yapıldı. Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi tarafından organize edilen toplantı, Mavi Işıklar Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya Samsun Valisi Osman Kaymak, Tekkeköy Kaymakamı Edip Çakıcı, AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, Karadeniz'deki dernek temsilcileri ve çok sayıda üye katıldı.

EŞİT YAŞAM HAKKIMIZ

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, "Karadeniz'de bulunan 18 şubemiz faaliyetlerini tüm hızıyla devam ettiriyor. Eşit bir şekilde yaşamak hepimizin hakkı. Bu nedenle yerel seçimleri önemsiyoruz. Biz artık ev hapsimizin bitmesini, halkın içinde yer almayı istiyoruz" ifadelerini kullandı.

TEMSİLİYET ÖNEMLİ

Türkiye'nin nüfusununun yüzde 10'unun engellilerden olduğunu belirten AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, "Her bir vatandaşımız anayasal haklarına yüzde 100 oranda yakındır. Yerel yönetimlerin engellilerin hayatında neler yapabileceğini biraz daha gündeme getirmek istiyoruz. Meclis'te temsiliyet çok önemli, engelli olmayan biri nasıl engelli birini anlayabilir? Kalplerdeki engeli aşınca, engelli olan vatandaşımız da engelini unutuyor" dedi. Demir, seçilmesi halinde engelliler için yapacağı projeyi açıklayarak, "Aslında bu projeyi lansmanda açıklayacaktık ancak sizlerle bir araya geldiğimiz için açıklamak istiyorum. Desteklerinizle eğer başarılı olursam; engelli vatandaşlarımız için yapacağımız bir projeyi açıklamak istiyorum. Sosyal, kültürel, sanatsal alanda engellilerin kendini ifade edebileceği, iş atölyelerinin bulunduğu, bölgedeki engelli dernekleri ile çalışmaların yapılabileceği müşterek bir kampüs yapacağız" diye konuştu.

EVDE BAKIMA 110 MİLYON LİRA

Hükümetin engellilerin hayatını kolaylaştıracak adımlar attığını vurgulayan Samsun Valisi Osman Kaymak, "Hükümetimizin çıkardığı yasalarla, engelli bireylere sahip aileler çaresizlikten kurtarıldı. Artık insanlar evde bakım ücreti alıyor, istihdam ediliyor. Samsun'da bir yılda evde bakım ücreti olarak 110 milyon ödüyoruz. Türkiye, sosyal güvenlik harcamalarında Avrupa'nın önünde. Samsun'da engellilerimizin kamu hizmetlerine erişim noktasında örnek bir kent. Tabi ki eksiklikler olabilir ancak önemli olan gönüllerdeki engelleri kaldırmak" şeklinde konuştu.

Şükrü Berk ASKAR