Millet İttifakı İYİ Parti İlkadım Belediye Başkan Adayı Necattin Demirtaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara çiçek takdim etti. Kadının toplumdaki yeri ve öneminin büyüklüğünü hatırlatan Demirtaş, "Koca bir coğrafyanın hiç itirazsız 'Anadolu' diye tanımlanmasının altında 'ana'ya duyulan sevgi, saygı, şefkat duygusunun doğurduğu asil bir ruh yatar" diye konuştu.

DEĞERİN FARKINDAYIZ

"Milli bir ruh ve manevi bir yapıya sahip Türk Kadını'nın değerinin ve öneminin farkındayız" diyen Demirtaş, "Kadın, her şeyden önce bizim için 'ana'dır. Cenneti annelerin ayakları altına seren bir inancın mensupları olarak kadına yönelik şiddetin dinimizle ilişkilendirmesi kesinlikle kabul edilemez bir durumdur. Peygamber Efendimizin (SAV), 'Kadınların haklarını yerine getirme hususunda Allah'tan korkunuz. Zira siz onları Allah'ın bir emaneti olarak aldınız' gibi Hadisi Şerifler hem siyasal hayatımızın hem de sosyal yaşantımızın tatbikinde her zaman yol gösterici olmuştur' diye konuştu.

İLK PROJEMİZ OLACAK

Kadına şiddetin ne gerekçeyle olursa olsun kabul edilemez olduğunu belirten Demirtaş, başkan olması halinde 'kadın' noktasındaki düşünce ve projelerini ise şöyle anlattı: "Tarih boyunca mücadele etmek zorunda kalan, hayatın zorluklarına boyun eğmeden, onurlarıyla yaşamaya çalışan kadınlarımızın, en önemli sorunlarının başında, şiddet ve taciz gibi insanlık dışı saldırılar geliyor. İşte biz de bu gerekçeyle önümüzdeki 5 yıllık süreçte, İlkadım'da yapacağımız çalışmalarda, kadınlarımızın talep ve memnuniyetlerini dikkate alacağız. Kadınlarımızla birlikte çok sayıda projeyi hayata geçireceğiz. Kadına yönelik şiddet, bir insan hakkı ihlalidir ve devlet vatandaşlarının kişi güvenliğini, vücut bütünlüğünü korumakla yükümlüdür. Bu sebeple başkan olduğumuzda ilk hayata geçireceğimiz proje 'Anaocağı Kadın Sığınma Evi' projesi olacak' ifadelerini kullandı.