ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Haberaks TV'nin sevilen spor programlarından 'futbol55' önceki akşam yine dopdolu geçti. Selçuk Kaya ve Murat Sandıkçı'nın bu haftaki konukları Erhan Şentürk ve İrfan Başaran'dı. 12 yaşından bu yana arkadaş olan iki oyuncu hem kendi kariyerleriyle ilgili hem de bu sezonki gidişat ve hedeflerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Seyircilerden gelen sorulara da içtenlikle cevap veren Erhan ve İrfan, sezon sonu şampiyonluk kupasını kaldırmak istediklerini ifade etti.

ŞAMPİYONLAR LİGİ OYNADIM

Erhan Şentürk, kariyeriyle başladığı açıklamalarına şöyle devam etti: "7 yaşında mahalle takımında futbola başladım. 1 yıl sonra Galatasaray'a transfer oldum. 12 yaşında Galatasaray'da İrfan'la tanıştık. O yaştan bu yana beraberiz. 22 yaşına kadar Galatasaray'da kaldım. Frank Rijkaard ve Michael Skibbe dönemlerinde A Takım'a yükseldim. Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi gördüm. Sonra Diyarbakır'a gittim, orada şampiyonluk yaşadım. Ardında da Rize ve Ankaragücü'nde şampiyonluk gördüm. Allah nasip ederse 4. şampiyonluğu da burada yaşamak istiyorum. Bu ligde uzun süre oynadım. Bu zamana kadar böyle iddialı bir takım görmedim. Çok üst düzey seviyedeyiz. Takım toplandığında ve kampa başladığımızda 'kaç farkla şampiyon oluruz' gibi sözler olunca ben de arkadaşlarımı uyardım. Bu lig bataklık gibi bir lig. Buradan bir an önce kurtulmalıyız. Burada kaos futbolu oynanıyor. Buradan sonrası daha kolay. Bir an önce buradan çıkmamız lazım."

İNŞALLAH DEVAMI GELİR

"Ben forvetim. Zaman zaman sol veya sağda da oynasam da forvette kendimi daha iyi hissediyorum. Takıma geldiğimde önceki yıllardan samimi olduğum arkadaşlarım vardı. İrfan'la yıllarca Galatasaray'da birlikte oynadım. Savaş mahalle arkadaşım. Erkan'la 1,5 yıl Gazişehir'de birlikte oynadık. Aslında yabancılık da çekmedim. Geçen senenin verdiği gol krallığının özgüveni de vardı. Ancak lige istediğim gibi başlayamadım. Bunun bir nedeni yok aslında. Nasip diyelim. Bu zamana kadar çok yedek kalmışlığım olmadı. Gittiğim her takımda direkt oynuyordum. Tabiki burada kulübede kaldım ve bunun şaşkınlığını da yaşadım. Tabiki çalışmayı hiç bırakmamak lazımdı ben de öyle yaptım. Geçen hafta Hacettepe maçında ilk golümü attım. O hafta benim için çok huzurlu geçti. Üzerimdeki stresi attım. Bu haftaki Uşakspor maçında daha rahattım. Oyuna girdim Allah da nasip etti, güzel bir vuruşla golü attım. İnşallah benim golleri devam eder ve takımımız da galibiyetlerini sürdürür."

ÇOK İYİ DURUMDAYIZ

"15 haftayı geride bıraktık. 33 puanımız var. Aslında çok iyi durumdayız. Rakiplerimizle aramızda 1-2 puan fark var. Geride kalan maçlarda en çok içerideki yenilgilere üzüldüm. Bu hafta oynadığımız Uşak lige iyi başlayan bir takımdı. Az gol yiyorlardı. Son haftalarda dengeleri bozuldu biz de bundan istifade etmek için maça çıktık ve bunu başardık. Daha farklı kazanabileceğimiz maçlardan birisiydi. Bu şanssızlığı bu sezon bir kaç maçta daha yaşadık. Ancak her maçtan dersler çıkarıyoruz. Buradan taraftarlarımıza da seslenmek istiyorum; bizleri desteklemekten hiçbir zaman vazgeçmesinler. Biz onları sevindirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Sezon sonunda o kupanın Samsun'a gelmesi için tüm gücümüzü sahaya yansıtacağız. Beni en çok sevindiren konulardan birisi de taraftarlar dışarıda bizleri gördüklerinde saygı çerçevesinde sohbet ediyorlar. Hesap sorar gibi değil de belli bir kültürde davranıyorlar. Onların bu tavrı beni de sevindiriyor ve ne kadar ciddi bir camiada olduğumu aklıma getiriyor."

DAYIMIN ZORUYLA BAŞLADIM

Kariyerine Marmaris'te başlayan ve Samsunspor'a Boluspor'dan transfer olan İrfan Başaran ise şunları kaydetti: "Marmaris'te futbola başladım. Dayım zorla götürmüştü kulübe. Ben biraz utangacım. Onun için gitmek pek istemedim ama iyi ki gitmişim. Oradan Galatasaray'a transfer oldum. 6-7 yıl oynadım Galatasaray'da. Sonrasında birçok takımda oynadım. Üç tane şampiyonluğum var. Şimdi de yine büyük bir camiaya geldim. Samsunspor'un formasının ne kadar zor taşındığını biliyorum. Her yönüyle büyük bir camia. Çok ciddi bir sakatlık yaşamadan bu günlere geldim. İnşallah bundan sonra da başımıza sakatlık gelmez. Ben kariyerimde ilk defa bu kadar uzun süre yedek kalıyorum. Bir kırmızı kart gördüm. Onun ardından hocamız tercihini Kubilay'dan yana kullandı. Biz olayı çok kişiselleştirmiyoruz. Kulübede kalmayı hazmediyorum. Moralim tabiki bozuluyor ama bunu takıma yansıtmıyorum. Ben takımın ağabeylerinden birisiyim. Ben yaparsam diğer genç arkadaşlarımız neler neler yapar. Arkadaşlara iyi örnek olmaya çalışıyorum."

YEDEK KALMAK ÜZÜYOR

"İlyas'la rekabet dışında güzel bir arkadaşlığımız var. O da takımın saygılı gençlerinden birisi. İlyas'ın hakkını yiyemem. Çok iyi oynuyor. Yedek kalmak beni üzüyor ama yapacak bir şey yok. Sıram mutlaka gelecektir. Samsunspor'da önemli bir şirketleşme oldu. Yüksel Yıldırım ve İsmail Uyanık başkanımız işbirliğiyle Samsunspor'u yeniden ayağa kaldırıyorlar. Onlara teşekkür etmek lazım. Samsunspor taraftarıyla, camiasıyla ve basınıyla farklı bir camiaymış. Bunu buraya gelince anladım. Buraya gelen takımlar da bunun bilincinde ve bize çok farklı motive oluyorlar. Bizim grupta camia olarak bir Sakaryaspor'u sayabiliriz bizim kalibremizde. Biz büyük bir camiada oynuyoruz ve bunun kıymetini biliyoruz. Ben genelde hep 48 numara giyiyordum ama son 4-5 senedir 10 numara giyiyorum. O mevkide oynadığımız için 10 numarayı tercih ediyorum ve Gheorghe Hagi hayranıyım. Karadeniz'in birçok kentinde futbol oynadım ve gezme şansı buldum. Samsun Karadeniz'in incisi benzetmesinin hakkını veriyor. Hakikaten çok güzel bir şehir."

DERSLER ÇIKARTTIK

"Ligdeki duruma sondan başlamak gerekirse kazanmamız gereken bir Uşak maçını galibiyetle geride bıraktık. İlk yarı daha iyiydik. İkinci yarı topu fazla tutamadık. Deplasmanda iyi bir gidişatımız var. Bu motivasyon için çok önemli. 3-4 gibi bir skor da olabilirdi daha dikkatli olmalıyız. Fişi çekemedik. İçeride sıkıntı yaşıyoruz. Taraftarımız güzel destekliyor ama bizde baskı oluşuyor. Çünkü bazen genç arkadaşlarımız baskıyı kaldıramıyorlar. Bunu da üzerimizden atmaya başladık. Onlar da taraftar desteğiyle oynamaya alıştılar. Tabiki içeride o kadar taraftarın önünde biz de bir an önce skoru bulmak için panik yapabiliyoruz. Her maçtan dersler çıkarıp ona göre davranmalıyız. Tecrübeli bir hocamız var. Bu konuda bize çok iyi yardımcı oluyor. Ben de Erhan gibi 15 haftanın iyi geçtiğiniz düşünüyorum. Beni de iç sahadaki yenilgiler çok üzdü. Ancak bunların hepsinden de dersler çıkarttık. Şimdi Manisaspor'u yenerek güzel serimizi sürdürüp, ardından Sakaryaspor deplasmanından da galibiyetle ayrılmak istiyoruz."