MEB, 'Öğretmenlerin Performans Değerlendirme Taslağı' nı hazırlamış, Samsun dahil 12 pilot ilde uygulamıştı. Bu uygulama öğretmenler arasında çok tepki çekmiş, ben de bu köşede öncelikle MEB'in kendisinin performansını ölçtürmesi gerektiğini yazmıştım.

Anadolu Öğretmen Sendikası, Bakanlığın performansını ölçmek için öğretmenlere yönelik bir anket uygulamış. Anket soruları da sonuçları da oldukça ilginç veriler içeriyor.

Öğretmenlere yöneltilen bazı sorular ve öğretmenlerin yanıtları şöyle:

'Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerini destekler' sorusuna öğretmenlerin % 83'ü 'çok az veya az' yanıtını vermiş. Çok iyi diyenler ise sadece % 1..

'MEB, öğretmenlerin görev yapma koşullarından bilgi sahibidir':%48 çok az,%31 az, çok iyi yine %1.

'Bakanlık, öğrenciler için en iyi müfredat programını ortaya koymuştur', sorusuna öğretmenlerin yüzde 79'u olumsuz yanıt verirken, öğretmenlerin %82'si de, atama sistemini adil bulmadığını belirtmiştir.

'MEB, değişmeyecek 5 yıl vadeli bir eğitim-öğretim programına sahiptir', sorusuna öğretmenlerin %87'si olumsuz yanıt verirken, bütün sorulara iyi ya da çok iyi diyenlerin oranı % 2'yi geçmemiştir…Yani bakanlığın performansıi öğretmenlerden kırık not alarak sınıfta kalmıştır…

Malum karne zamanı!..

Öğretmenleri, öğrenci ve velilerin önüne atarak, yıllardır uygulanan yanlış eğitim politikalarının faturasını öğretmenlere kesmeye çalışan, seçim nedeniyle bu yıl uygulamayı erteleyen bakanlığa verilmiş önemli bir yanıttır bu.

'Karşılıklı Ölçüşelim' diyerek açıkladıkları anket çalışması için bu arkadaşları tebrik ediyorum. Emeklerine sağlık…