İlkadım ilçesindeki Eczacılar Odasında organize edilen programa; Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal'ın yanı sıra, SAOB üyesi olan odaların başkanları ile yönetim kurulu üyeleri katıldı. Samsun'a ilişkin görüş, öneri, talep ve problemlerin paylaşılıp değerlendirildiği 'beyin fırtınası' etkinliği biçiminde geçen buluşmada; OMÜ ile birlikte Samsun'un önemli diğer bileşenlerinin geleceğe yönelik vizyonları ve atılacak somut adımlar mercek altına alındı.
Açılış konuşmasında söz alan Eczacı Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan, 25 Eylül Dünya Eczacılar Günü'nü kutlarken SAOB'un kuruluş süreci ve faaliyetlerinden bahsetti. Başkan Karacan, konuşmasında amaçlarının gönüllülük esasıyla kente ve mensubu oldukları mesleğe hizmet etmek olduğunun altını çizdi.

"Bilginin güncellenmesi AR-GE çalışmalarına bağlı"
OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ise üniversitelerde üretilen bilginin güncelleşmesi gerektiğini belirterek, "İstihdam alanının beklentisini dikkate alarak özellikle bölümler ve birimlerin vizyon ve misyonlarını güncellenmesi gerekiyor. Bilginin güncellenmesi de yapılacak araştırma geliştirme (AR-GE) çalışmalarına bağlı. AR-GE ile güncellenmiş bilginin, güncellenmiş bilgiyle verilen eğitimin ve bu eğitimle yetişmiş insanın yapacağı AR-GE'nin bir döngü oluşturması gerekiyor. Eğer bu süreç dinamik hâle getirilebilirse emin olun, kentimizin ekonomisine, refahına ve kültürüne katkıda çok önemli avantajlar elde edilecektir. Bu aşamada STK ve odaların oluşturacağı 'bilgi notu'; OMÜ olarak bizim nasıl göründüğümüz, neler yapmamız gerektiği ve sorunların tespiti noktasında son derece değerli olacaktır" dedi.

TARIM TEKNOPARKI KURMAK İSTİYORUZ
Samsun'un tarım kapasitesine değinen OMÜ Rektörü Ünal, dünyada yaşanan gelişmelerle birlikte gıda sağlığı ve suyun öneminin arttığını ifade ederek, "Bölgeyi sadece Bafra ve Çarşamba havzaları olarak değil, diğer yerleşimleriyle bir bütün hâlinde değerlendirmek gerekiyor ve bu doğrultuda bir tarım politikası yürütülmeli. Bu eksende bizim bir tarım teknoparkı hazırlığımız var. Bildiğiniz gibi geçmişte 19 Mayıs ilçesinde bir tarım teknoparkı kuruldu. Mevcut Teknopark'a Samsun Üniversitesini ortak yapmak suretiyle 19 Mayıs ilçesindeki hangarları üretim tesisine çevirmek. Bu anlamda da en azından AR-GE'si yapılan ve bununla meydana getirilen belki prototip (ilk örnek) ürünlerle alan açmak gibi düşüncemiz var, dolayısıyla bir tarım teknoparkı kurulmalı" diye konuştu.