Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve bürokratları 19 Mayıs İlçesi'nde Başkan Osman Topaloğlu ve belediye meclis üyelerinin de katılımıyla yatırım değerlendirme düzenledi.

Toplantıda konuşan Başkan Yılmaz, Kuş Cenneti'nin Samsun'un turizmi için çok önemli olduğunu, köylünün de kalkınmasında aktif rol oynayacağını, bölgede 'köylerin kaldırılacağı' gibi gerçek dışı yalanlarla yatırımların baltalanmak istediğini ifade etti. Bölgedeki köylüyü yerlerinden kaldırmayacaklarını ve Kuş Cenneti'nin köylüsüyle güzel olduğunu belirterek, "Galeriç Mahallesi'ndeki köylüleri oradan kaldıracakmışız gibi tezviratlar yapıyorlar. Köylüyü niye kaldıralım. Köylü yüz yıldır orada oturuyor. Köylü olmadıktan sonra oraya her gün turist otobüsleri gitse ben gitmem. Orası köyle, köylüyle beraber güzeldir. Orada o doğal yaşam olmasa, o mandalar, yılkı atları olmasa, onların sütü, yoğurdu olmasa, Kuş Cenneti'ne kim gider" dedi.

KÖYLÜYÜ KIŞKIRTIYORLAR
Başkan Yılmaz açıklamasını şöyle sürdürdü: "Ama kirletiyorlar ortalığı, köyleri de rahatsız ediyorlar. Bizi öcü gibi gösteriyorlar. Biz istiyoruz ki köy evlerini temizleyelim, süsleyelim. Yoldan geçenler insin, yumurta alsın, tavuk alsın ticaret gelişsin. Biz bunları düşünürken, oradaki köylüyü, köylünün gelir sağlamasını düşünürken, bazı art niyetli kişiler bize karşı kışkırtma politikası uyguluyor. O köydeki insanların hepsinin ayağa kalkıp, yapılan çalışmalara destek vermesi, karşılaşacağımız olumsuzlukları ortadan kaldırmak için çaba göstermesi gerekirken bir takım yanlış işler yapıyorlar."

KAZANSANIZ DA BİR ŞEY YAPAMAYACAKSINIZ
Yıkım yapılan yerlerde imar izni olmadığını belirten Yılmaz, 'Devlet vatandaşa burası senin değil benim diyor. O da diyor ki burası özel orman. 50 senedir mahkeme devam ediyor. Biz 'bu mahkeme devam ediyor buraya elleyemeyiz' diye seyredecek miyiz? Mahkemeyi kazansan bile içine hiç bir şey yapamayacaksın ki. Adamlar ormanın içine kaçak ev yapmış. Orman içinde yapılan eve, villaya mağdur bir insanın başını sokmak için yaptığı bir yer olarak bakabilir misiniz? Biz buraya para harcadık diyorlar. Oturduğunuza sayın. Burası bir RAMSAR alanı. UNESCO Dünya Mirasları Listesi ile ilgili ekipler gelecek buraya. Ben onları otobüse bindireceğim götüreceğim Kuş Cenneti'ne. Adamlar bu evleri gördüğünde bunlar ne deyince ne diyeceğim? Kuş Cenneti'nin içinde yazlığın ne işi var demezler mi?" ifadelerini kullandı.

KÖYLÜ İHYA OLACAK
Kuş Cenneti'nde yapılan yatırımların devam edeceğini söyleyen Yılmaz, bölgeye karavan park, gelenlerin soluklanıp çay içebileceği yerler yapıp, köy evlerinin cephelerini de sempatik hale getireceklerini, bölgeye yapacakları mandıra ile köylüye de katkı sağlayarak ihya edeceklerini de ileri sürdü. Yılmaz, 19 Mayıs İlçesinin yol sorunun çözen ilk ilçe olacağını, Nebiyan'ın da daha çok ziyaretçi çekeceğini de sözlerine ekledi.