Özel Ataanıt Koleji Ortaokulu'nda, mezuniyet heyecanı yaşandı. Mezuniyet töreninin açılışında konuşan Özel Ataanıt Koleji Kurucu Temsilcisi ve Genel Müdürü Berrin Aydın, 'Anaokulumuz, Ataanıt Koleji İlkokulu oluyor. İlkokulumuz, Ataanıt Koleji Ortaokulu oluyor. Ortaokul öğrencilerimiz mezun oluyor. Çocuklarım, mezunlarım bugün sizin için çok farklı bir gün. Bu sene ortaokul öğrencilerim olan 8. sınıflarımız mezun olmaya hak kazandılar' dedi.

CANHIRAŞ ÇALIŞAN OKUL

Aydın, 'Ülkemizde gelenekçi yaklaşımın, eğitimde ilerleyişin bir göstergesi olarak kullanılan sınav eğitimde çağı ölçmüyor. Çağ, internet çağı. Çağ, dijital yerliler çağı. 21. yüzyıl becerileri ile donatılmış bireylere ihtiyacımız var. Peki, bu beceriler nasıl oluşacak? İşiniz zor çocuklarım. Gezegenimizin gelişmiş ülkelerinin uyguladığı yaklaşımları uygulayan çağdaş bir okuldan mezun oluyorsunuz. Bu okul yenilikçi gençleri yetiştirmenin, anne-babalık, öğretmenlik ve danışmanlık etmenin zorluklarını aşarak canhıraş bir şekilde çalışan bir okul. Gezegenimizde yenilikçi insanlara yönelik talep artarken, ülkemizde çocukların yaratıcılıkları gelenekçi okul sistemleri ile düşüyor. Çoğu kurumlar yaratıcılığa ilişkin stratejilerinde bir esin meleğinin gelip okula konmasını bekliyor. Esin meleklerinin gelmesini beklemek değil, esin bularak çağdaş olan. İşte bir STEM Okulu olarak bunu yapıyoruz. 21.yüzyılda birçok birey gelecekten kaygılı. Biz bu kaygının çözüm noktasındayız. Biz gelenekçi kuramlardan farklı olarak, yenilik kuşağı ile yapmamız gerekeni biliyoruz' ifadelerini kullandı.

BAŞKA BİR YARIŞ BAŞLIYOR

'Başarılı olmak için bu okula geldiniz, mezun olmaya hak kazandınız. Başka bir yarış başlıyor hayatınızda' diyen Aydın, 'Bizler sizlere alacağınız en iyi eğitimin bir bölümünü verdik. Öğrenmeyi bilen, özgüvenli, çok yönlü, formasyonu sağlam, farklılıklara saygılı, toleranslı, demokrat olmayı ve sevgiyi öğretmeye çalıştık. Bu okuldan gidiyorsunuz. Kalan tortu ömür boyu sizi başarılı kılacak. Başka bir yarış başlıyor, başarılarınızı hayal etmek mümkün değil. Biriniz, profesör, biriniz doktor, biriniz sanatçı, biriniz Nobel'e aday, biriniz kitabını imzalayan bir yazar olabilir' diye konuştu.

DİLEĞİM VAR

Çocuklar için bazı dileklerini olduğunu ifade eden Aydın, 'Birinci dileğim çocuklarım için, maddi dünyada erişemeyeceğiniz bir dilek. Sevgi ve mutluluk. Hepinizin sevgi ve mutluluğa erişmenizi dilerim. İkinci dileğim, yapmaktan gurur duymadığınız hiçbir şeyi yapmayın. Üçüncü dileğim, kendinize değer verin ve saygı duyun. Dördüncü dileğim, dönüşürken kendiniz için dönüşün. Bu dünyada kendiniz için kurduğunuz hayat sizin hayatınız olsun. Kendinizi kendiniz için tanımlayın, başkalarının tanımlamasına asla izin vermeyin. Beşinci dileğim, düşler gerçek olmayabilir ama düş görmek gerçektir. Düş görmekten kaçınmayın, düş gücünüz sonsuz, düşleriniz gerçek olsun. Son dileğim, bu dünyaya yalnız geliriz, yalnız gideriz. İki şey kalır, dostluk ve sevgi. Dostluk ve sevgi ilkeniz olsun. Yaşamınızı ertelemeyin. Sevgili mezunlar, her birinizi, öğretmenlerinizi, ailelerinizi teker teker kutluyorum. Sizler Ataanıt Koleji'ni terk edebilirsiniz ama Ataanıt ailesi sizleri hiç terk etmeyecek' şeklinde konuştu.

Mezuniyet töreni, Özel Ataanıt Koleji öğrencilerinin tek tek sahneye çıkıp şal ve mezuniyet belgelerinin Özel Ataanıt Koleji Yönetim Kurulu ve öğretmenleri tarafından verilmesi ile devam etti. Dereceye giren öğrencinin, yaş kütüğüne ismini çakmasının ardından, eğitim ve öğretimde devamlılığı sembolize eden bayrak, flama ve meşale devir teslim töreni yapıldı. Öğrencilerin hep birlikte keplerini havaya atmalarıyla ve sonrasında çalınan Onuncu Yıl Marşı ile mezuniyet töreni sona erdi.