Hayatı anlamlandırmak için kendi kapasitemizin sınırlarını zorlamadan elimizden gelen işlerin en iyisini yapmak yeterlidir.

Günlük yaşamda yaptığımız işlerin yanında bizi mutlu kılacak yepyeni bir ilgi alanı oluşturmalıyız. Çevremizde olup bitenlere baktığımız zaman ,söylediğim sözün pratiğini hemen görebiliriz. Kendine özel ilgi alanı yaratabilen insan sanatla uğraşarak,spor yaparak hem zamanı en iyi şekilde değerlendirir hem de zihni ve ruhi yönden daha zinde kalabilir. İnsanın yaşı ne olursa olsun,yaptığı işin dışında kendini mutlu edecek ve dinlendirecek ilgi alanlarını çoğaltabilir. Hayatı anlamlı kılmak ve zamanın sıkıcılığından kurtulmanın yolu bir işle meşgul olmaktır. Yaşı ilerlemesine rağmen dinç kalmış birçok insanla yapılan görüşmelerde kendine özel ilgi alanı yaratanların daha mutlu oldukları ve hayatı anlamlı kıldıkları fark edilir.

Can sıkıntısından söz edip "of,puf" eden insanların kendilerini geliştiremedikleri,hayatı anlamada çok sığ kaldıkları anlaşılıyor. Dünyanın neresinde olursa olsun insanın kendini aşması,yaşamı anlamlı kılması,mutlu olması için tek başına yetmeyebilir.Fakat huzur da refah da bilinç düzeyi yüksek ilgi alanları geniş toplumlarda çığ gibi büyüyor.

"Hayata başladığımızda bir blok mermer verilir. Onu ya el değmemiş durumda arkamızda sürükleriz ya parçalar çakıl gibi dökeriz, ya da görkemli bir heykel yaparız. "

"İnsan neden ölür gerçekten bilir misiniz? Tembellikten, inançsızlıktan ve yaşamı, yaşamaya değer kılmayı becerememekten."