Plastik sandalye fiyatları, modelleri, kullanılan malzemenin kalitesi, tasarımları açısından birbirinden farklılık gösterir. Her an elinizin altında bulunan ve işinizi kolaylaştıran plastik sandalyeler, hafiftir. Kolayca her yere taşıyabilmeniz açısından birçok özel günde kullanılmak üzere tercih edilir. Kafelerden, çay bahçelerine, evlerin mutfaklarından teraslara, okul kantinlerinden düğün salonlarına kadar birçok alanda kullanımı yaygındır. Mutfakta yemek yerken kullanabileceğiniz, misafir geldiğinde yedek sandalye olarak tercih edebileceğiniz plastik sandalye modellerini, kolayca iç içe geçirebilirsiniz. Bu kolaylığı ve konforu sağlayan modellerin, yıllarca modası geçmeden kullanılması şaşırtıcı değildir. 

Plastik Sandalye Fiyatlarını Belirleyen Faktörler

Plastik sandalye fiyatlarını belirleyen faktörlerin başında tabi ki sandalyenizin kalitesi gelir. Oturduğunuzda yamulmadan, denge sorunu yaşamadan rahat edebileceğiniz sandalye modellerini seçtiğinizden emin olmalısınız. İstediğiniz rahatlığı ve kaliteyi sağlamanıza yardım eden plastik sandalye fiyatları genel olarak şu hususlara göre değişir: 

  • Sandalyenizin tasarımı, 
  • Kullanılan plastiğin kalitesi,
  • Satın alacağınız sandalyenin sayısı,
  • Sandalyenin katlanır olup olmaması,
  • Sandalyenin boyu ve büyüklüğü,
  • Sandalyenizin dayanıklılığı ve uzun ömürlülüğü,
  • Sandalye modelinin size sunduğu konfor ve ergonomi. 

Sadece bir plastik sandalye olarak düşündüğünüz eşyalar, aslında belki de gününüzün güzel geçmesine hizmet edebilir. Rahat bir plastik sandalyede oturup içtiğiniz çay, gününüze anlam katabilir. Oturduğunuzda dinlendiğinizi hissettiğiniz, dayanıklılık ve uzun ömürlülük açısından istediğiniz kaliteye sahip plastik sandalyeler, yaşam konforunuzu artırabilir. Önemli olan vücut yapınıza uygun sandalye modellerini tercih etmenizdir. 

Yeni ve İkinci El Plastik Sandalye Fiyatları Karşılaştırması

Yeni ev kurarken, sıfırdan plastik sandalye almak yerine ikinci el modelleri tercih edebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken şey, sandalyelerin temizliği, herhangi bir defosu olup olmadığıdır. Kırık ya da çatlak olmayan ikinci plastik sandalyeleri, kendi evinizde kullanabilirsiniz. Yeni plastik sandalye modellerini tercih edecek olursanız ilk kez sizin ve ailenizin kullanacağı eşyalarla yeni anılar biriktirebilirsiniz. 

Yeni ve ikinci el plastik sandalye fiyatları açısından karşılaştırma yaparsanız ikinci el piyasasında daha ucuz seçenekler bulabilirsiniz. İkinci el sandalyeleri, idareten kullanmak üzere tercih edebilirsiniz. Genel fiyat aralıkları birinci ve ikinci el piyasasında farklı rakamlara sahiptir. Kaliteye, tasarıma ve sandalye modelinin kullanım rahatlığına göre fiyat skalasındaki makas genişleyebilir. İkinci el sandalye piyasası genel olarak kullanıcıların ikinci el satış platformlarından verdiği ilanlarla sağlanır. Buradan sandalye satın alacaksanız öncelikle birinci el fiyatlarına göz atabilirsiniz. Böylece iki farklı piyasanın fiyat farkını daha net şekilde görebilirsiniz. 

İkinci el plastik sandalye fiyatları tek bir sandalye için 120 TL gibi rakamlara denk gelebilir. Bunun yanında bu rakamın çok üzerinde ikinci el sandalye modellerinin olduğunu da görebilirsiniz. İkinci el masa ve sandalye takımı fiyatları ortalama 35.000 TL’dir. Bu rakamlar, satıcıya ve alacağınız sandalyelerin kalitesine göre değişiklik gösterir. İkinci elde toplu alımlarda indirimli fiyatlara denk gelebilirsiniz. Kendi evinize bir sandalye takımı ve masa alacaksanız kalitesi yüksek birinci el modelleri tercih etmelisiniz. Sağlam polipropen gövde yapısına sahip plastik sandalye ve masa takımlarını ortalama 24.000 TL’ye satın alabilirsiniz. 

2024 Yılında Plastik Sandalye Fiyatları

Yıllar geçtikçe eskiye oranla her şeyin değeri arttığı gibi sandalye fiyatları da yükselir. Kalite ve fiyat performansına önem veren firmalar sayesinde yine de uygun fiyatlı plastik sandalye kullanarak bütçenizi koruyabilirsiniz. Dayanıklılığı yüksek ve ergonomik sandalye modelleri, uzun yıllar severek kullanacağınız modelleri temsil eder. Plastik sandalye fiyatları 2024 yılı içinde bir önceki yıla göre artış göstermiştir. Yine de bütçenizi sarsmayacak, kalitesiyle uzun yıllar kullanım güvencesi veren modelleri satın almaktan keyif alabilirsiniz. 2024 plastik sandalye fiyatları, genel olarak 300 TL - 3000 TL bandında değişiklik gösterir. 

Fiyat Kategorilerine Göre Plastik Sandalye Türleri

Plastik sandalye türleri, iç ve dış mekân kullanım özelliklerine göre değişir. Bahçe ve dış mekân plastik sandalyeleri, iç mekânda kullandıklarınızdan daha özel tasarımlara ve fiyatlara sahiptir. Dekoratif plastik sandalyeler, sağlamlığı, ergonomisi, modern tarzıyla bahçelerinize estetik görünüm kazandırır. Sadece oturup zaman geçirmediğiniz aynı zamanda gözünüzün ve gönlünüzün dinlendiği bahçe, veranda, teras dekorasyonlarıyla kendinizi iyi hissedersiniz. Ruhunuza hitap eden tasarımlar, doğru renk ve model kombinasyonuyla bütünleştiğinde kendinize yaşamaktan keyif alacağınız yuvalar oluşturabilirsiniz. 

Satın Alma Rehberi: Plastik Sandalye Seçimi

Plastik sandalye satın almadan önce sipariş vereceğiniz platformun güvenliğinden emin olmalısınız. Satış sırasında ve sonrasında gerekli desteği alabileceğiniz bir muhatabınız var mı? Bu soru seçtiğiniz platformun güvenliği açısından önemlidir. Dış ve iç mekân plastik sandalyeleri için yeterince seçenek sunan, malzeme kalitesi hakkında bilgi alabileceğiniz satış mağazalarını güvenle tercih edebilirsiniz. Plastik sandalye alırken dikkat etmeniz gereken hususlar sırasıyla şu şekildedir: 

Bütçe: Seçeceğiniz modelin kalitesi, otomatik olarak onun fiyatını etkiler. Plastik sandalye modelleri, günümüzde son derece modern ve kaliteli seçenekleri içerir. Bu haliyle fiyat yelpazesi oldukça değişkendir. Bu noktada seçeceğiniz modelin, bütçenize paralel olarak kalitesini göz önünde bulundurmalısınız. Ucuza aldığınız sandalyeler bir süre sonra çatlayıp kırılabilir. Bu durum, aslında bütçenize göre alışveriş yaptığınızı düşünürken zarar etmenize yol açabilir. 

Model: Plastik sandalye modelleri, düğün salonlarında kullanabileceğiniz özel tasarımlı seçeneklerden, mutfakta kullanabileceğiniz alternatiflere kadar uzanır. Geniş model seçeneği size, uygun ebatlı, evinizin ve kullanacağınız alanın genel havasına uygun sandalyeleri bulmanızda yardım eder. 

Malzeme Kalitesi: Oturum alanı, yüksekliği, ergonomisi, seçeceğiniz sandalye modelinin kalitesiyle yakından ilişkilidir. Malzeme kalitesi, sandalyenizi uzun yıllar kullanıp kullanamayacağınızı doğrudan belirler. Fiberglass ya da polipropen malzemelerle güçlendirilmiş modelleri tercih ederek sağlam plastik sandalyeler satın alabilirsiniz. 

Alana Uygunluk: Seçtiğiniz modelin büyüklüğü, alacağınız sandalye sayısı ve kullanacağınız alan birbiriyle uyumlu olmalıdır. 

Renk Alternatifi: Beğendiğiniz plastik sandalye modelinin farklı renk alternatifi bulunması, kullanacağınız alana uygunluğu sağlamanızı kolaylaştırır. Size sunduğu model zenginliği kadar renk zenginliğiyle de cevap veren bir firmayı tercih edebilirsiniz. 

İkinci El Plastik Sandalye Piyasası

İkinci el plastik sandalye piyasası, spot eşya satan mağazalar gibi ağırlıklı olarak online platformlar üzerinden işler. İlk etapta ikinci el plastik sandalye fiyatları daha uygun gibi görünebilir. Sipariş vermeden ya da alışveriş yapmadan önce ikinci el plastik sandalyelerin avantajları ve dezavantajları açısından piyasa araştırmayı yapmayı ihmal etmemelisiniz. Satın alacağınız sandalyelerin, ilanlarındaki kadar güvenilir olup olmadığından emin olamazsınız. 

İkinci el piyasasının en büyük dezavantajlarından birisi budur. Toplu alımlarda indirimli şekilde temin edebileceğiniz sandalyeleri, toplu organizasyonlarda tercih edebilirsiniz. Gerçekten sandalyenizin kalitesi yüksek ise onları uzun yıllar keyifle kullanabilirsiniz. Diğer taraftan, başkası tarafından kullanılmış sandalyelerin sizin için ne kadar temiz olduğunu bilemezsiniz. İkinci el sandalyelere ödediğiniz parayla belki birinci elde işinize yarayacak ve hoşunuza gidecek başka bir model bulabilirsiniz. 

Satın aldığınız modeller ikinci el piyasasında fotoğraflarda göründüğü kadar iyi bir kaliteye sahip olmayabilir. İkinci el eşya alışverişinde sandalyenizi teslim almadan para gönderirseniz dolandırılma ihtimaliniz de söz konusudur. Birinci el sandalye modellerini temin ederken bilindik, güvenilir, müşteri hizmetleri desteği veren firmaları tercih ettiğinizden emin olmalısınız. 

Sandalye Deposu size piyasa standartlarında kalite sağlayan, uygun fiyatlı sandalye modelleri sunar. Şimdi sipariş vererek evlerinize, bahçelerinize, işletmelerinize estetik bir görünüm kazandırabilirsiniz.