Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, mahalle ziyaretlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Kayacık Mahallesini ziyaret eden İkiz, ziyarette Mahalle Muhtarı Celal Şimşek'ten mahallenin sorunları hakkında bilgi aldı.

TALİMAT VERDİ

İkiz, mahalleyi ziyareti esnasında Murat ve Emre Tuğrul isimli engelli iki kardeş ile karşılaştı. Engelli gençlerin evlerinin yolunun kötü olduğunu ve fizik tedavi için gelen servis aracının özellikle yağışlı zamanlarda eve çıkamadığı içn zorluk yaşadıklarını belirtmeleri üzerine Başkan İkiz, bir süre yolda incelemede bulunarak engelli kardeşlerin babaları Arif Tuğrul ile görüşerek konu hakkında bilgi aldı. Tuğrul, yağışlarda çocukların fizik tedavi için Merzifon'a gittiğini fakat yolun bozuk olması nedeni ile yağışlı günlerde çocukları yaklaşık 200 metre aşağıya taşımak durumunda kaldıklarını belirtti.

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

Başkan İkiz, Murat ve Emre kardeşlere evlerinden mahalle meydanına kadar yolun bir an evvel yapılacağını belirterek, 'Engelli kardeşlerimizin engellerini kaldırmak için pozitif ayrımcılık yapmak zorundayız. Havza Belediyesi olarak engelliler için elimizden geleni yapmaktayız. Engelli Koordinasyon Merkezimiz ile birlikte engelli kardeşlerimize hizmet içi çalışıyoruz. Yolu inceledim ve inşallah en kısa sürede kardeşlerimizin yollarının yaparak sağlık hizmetlerinin aksamsının önüne geçeceğiz. Hayat mücadelesi zor olan vatandaşlarımız, kimsesiz olduklarını düşünmesin. Bizler her zaman onların yanındayız ve olmaya devam edeceğiz' diye konuştu.

İKİZ'E TEŞEKKÜR

Baba Arif Tuğrul da Başkan İkiz'e hassasiyetinden ötürü teşekkür ederek, 'Durumu kendi gördü ve sağ olsun hemen ilgileneceğini söyledi. Başkanıma çocuklarım ve adıma teşekkür ediyorum' dedi.