Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı adı altında TC Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yürüttüğü bir sosyal destek programı olan bu kapsamda 2 bin lira hediye edileceğini ifade etti.

Bu program Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yaptığı bir sosyal destek programıdır.  Bu program kapsamında eşi vefat etmiş ve maddi sıkıntı olan bayanlara yönelik olarak hayata geçirilmiştir. Bu programın amacı ise bayanların yaşam kalitesini artırmak, sosyal adaleti artırmak ve bayanların yoksullukla mücadele etmeleri için yapılmıştır.

Bayanlara tam 2 bin kira verilecek

Söz konusu olan kredi kapsamında, eşi vefat eden ve muhtaç durumda olan bayanlara aylık 1000 lira olmak üzere iki ayda bir 2000 lira yardım verilecek. Bu yardım sayesinde, bayanlar temel ihtiyaçlarını karşılarken aynı zamanda çocuklarının eğitimlerine de katkı sağlayacak ve sosyal hayata katkıları da bu şekilde artacak.

Gerekli koşullar

·        Resmi nikahlı eşinin vefat etmiş olması

·        Bayan evli olmamalı

·        Bayanın kendisi veya içinde bulunduğu hanede bir kişi bile konunla kurulu sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi tutulmamalı

·        Bayanın muhtaç olduğu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından tespit edilmiş olmalı

Bu şartları sağlayıp evde bakım parası almak isterseniz e-Devlet üzerinden başvuru yapabilir.

Gerekli belgeler

·        TC kimlik beyanı

·        Bakıcı olacak bireyin kimlik fotokopisi

·        Heyet tarafından verilmiş ağır engel raporu

·        Özürlü sağlık raporu

·        Engelli kişi ve bakıcınım son 6 ayda çekilmiş 3 adet fotoğrafı

·        Bakıcının eğitim durumunu gösteren belge

·        Bakıcının vasi olduğuna dair mahkeme kararı

 

İçişleri Bakanlığı Tasarruf Tedbirleri Kapsamında Adımlarını Attı! İçişleri Bakanlığı Tasarruf Tedbirleri Kapsamında Adımlarını Attı!

Editör: Ismail Usta