Samsun Valiliği, aldığı kararla; 10-30 Temmuz 2017 tarihleri arasında ildeki tüm sağlık çalışanlarının izinlerini, 23. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları'nı gerekçe göstererek durdurdu. Samsun Tabip Odası Başkanı Murat Erkan, yapılan uygulamayı, "Tüm sağlık çalışanlarının planlamaya dahil edilmesi, akılcılıktan uzak, toptancı bir yaklaşımdır" sözleriyle eleştirdi.

ÖNEMİNİN FARKINDAYIZ
Gerçekleştirilecek organizasyonun öneminin farkında olduklarını belirten Dr. Erkan, "Bu tür uluslararası sportif organizasyonlar da etkin sağlık hizmetinin, desteğinin verilmesi, sürdürülmesi oldukça büyük önem taşımaktadır. Bu tür geçici kitle organizasyonlarındaki sağlık hizmetlerinin planlanmasında, yapılması gerekenin aksine, tüm sağlık çalışanlarının planlamaya dahil edilmesi akılcılıktan uzak toptancı bir yaklaşımdır. Bu alana ilişkin pek çok çalışmada ve yapılan benzer organizasyonlarda ihtiyaca uygun sayıda ve özellikte personel ve ekiple planlama yapılması gerektiği ortaya konulmuştur" dedi.

YENİDEN PLANLANMALI
Bu toptan yasaklamanın sağlık personelinde yarattığı mağduriyetin yanında kamu sağlık kuruluşlarındaki çalışma düzenine ilişkin sorunlar da yaşatacağına değinen Dr. Erkan, "Çeşitli sorunlar yaşatmasının yanı sıra idareyi zorlayacağı da aşikardır. Sonuçta bütün bu olumsuzluklardan sağlık çalışanları mağdur olacaklardır.
Samsun Valiliği'nin konuyla ilgili yeniden bir değerlendirme yaparak, organizasyonun ihtiyacına uygun nitelikte sağlık hizmet planlaması yapması, konuya ilişkin ekip ve personel görevlendirmesi daha uygun bir yaklaşım olacaktır. Tüm bu gerekçelerle Samsun Valiliği'nden tüm sağlık personelini kapsayan bu genelgeyi geri çekmesini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU (oa)

Resimaltı: Murat Erkan