30 Mayıs 2020 Cumartesi günü saat 15:00 sularında Diyarbakır'da 31 yaşındaki Samsunlu polis memuru Atakan Arslan görevi başında sırtından vurularak şehit düştü. Şehidimizin acısı Samsundaki babaevinde büyük bir ateş topu olup bütün aileyi yaktı. Şehit acısı tarifi olmayan büyük bir acıydı. Samsunlu şehit polis memuru Atakan Arslan'ın cenazesi Samsun'un Salıpazarı ilçesine bağlı Tepealtı Mahallesindeki aile kabristanlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidimizin annesinin ,babasının ,eşinin ,çocuğunun ve kardeşinin şehit acısıyla yanan yürekleri ne ilk ,nede son şehit acısıyla yanan acılı yüreklerdi. Şehidin kızının babasının Türk bayrağına sarılı tabutuna annesinin kucağından son kez dokunuşu unutulabilir mi? O acılı yürekler hepimizin içini acıttı. Şehit acısı Samsun'u bir kez daha derinden yaktı.
Ne acıdır ki aradan bir hafta bile geçmeden 5 Haziran 2020 Cuma günü Suriye'nin İdlib kentinde Türk Silahlı Kuvvetlerine ait Zırhlı Ambülansa düzenlenen kalleş saldırıda 25 yaşındaki Samsunlu Uzman Onbaşı Ercan Zengin şehit düştü. Piyade Uzman Onbaşı Ercan Zengin'in cenazesi, 6 Haziran 2020 Cumartesi günü memleketi Samsun'da İlkadım ilçesi Aşağı Avdan Mahalesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi. Şehidin eşi Hatice Zengin, babası Rahmi Zengin, annesi Feriha Zengin ve şehidin kardeşleri şehit acısıyla sarsıldı. Şehit acısının değişmez adresi yine Samsun olmuştu. Samsun'da şehit acısından başka bir şey yoktu .Bu bir kader miydi? Bu eğer gerçekten bir kaderse Samsun'un kaderinde şehit acısı önemli bir yer tutuyordu. Samsun'da şehitler tepesini boş bırakmayan kahramanların acısı sadece Samsun'u değil bütün ülkeyi ilgilendiren büyük bir şehit acısıdır. Bu vatan ,uğrunda en değerli varlığı olan canlarını feda etmekten bir an bile tereddüt etmeyen kınalı kuzuların ödediği ağır bedelle vatan oldu ,vatanımız oldu. Bu yüzden hayallerini ve sevdiklerini geride bırakarak şehadete koşan kahraman vatan evlatlarının hepimizde hakkı var. Hem de çok hakları var. Aldığımız nefeste ,içtiğimiz suda bile onların hakları var. Biz bunun ne kadar farkındayız? Sonsuzluğa uğurladığımız kahraman vatan evlatlarını ne kadar ve nasıl hatırlıyoruz. Yoksa bu onların göreviydi diyerek ,duymazdan ve görmezden mi geliyoruz? Eğer ki böyle düşünüyorsak, bunun vebali ağır olur... Ne şehit polis Atakan Arslan, ne de Şehit Uzman Onbaşı Ercan Zengin boşuna şehit düşmediler. Kendilerinden önce şehit düşerek bu vatanı kurtaranların izinden giderek bu vatana ve huzurumuza kalkan bütün kirli ellere gencecik bedenlerini siper yaptılar. İşte Samsun bu yüzden bir haftada iki şehit acısı birden yaşıyor. Şehit acısını ülkemize ve Samsun'a yaşatan tüm kirli elleri, tüm karanlık yüzleri tekrar tekrar lanetlemeye devam ediyoruz. Ne ülkemiz ne de Kurtuluş meşalesinin ilk ateşinin yakıldığı ilkadım şehri Samsun bu acıları,bu ihanetleri hak etmiyor. Her türlü kötülüğe, her türlü pisliğe ve ihanete bulaşanların Türk milletine yaşattığı bu şehit acıları karşısında vakurlu ve dik bir duruş sergileyen tüm şehitlerimizin ailelerine de minnettar olduğumuzu asla unutmuyoruz. Eğer bir şehit annesi şehit evladının fotoğrafına sarılmak ,bir şehit eşi Türk bayrağına sarılı eşinin tabutuna dokunmak, bir şehit çocuğu babasının tabutunun peşinden bakmak zorunda kalıyorsa, bunun nedenini hepimiz bilmek zorundayız. İşte bu yüzden bayrağımız gönderinde özgürce dalgalanıyor diyorsak ki, diyoruz. Onlara tümden minnettarız.
Ülkemize ve Samsun'umuza bir haftada iki şehit acısı birden yaşatan tüm kirli ellere ,kirli yüzlere ,onlara destek olan içimizdeki şeref yoksunlarına Allahın'da bir hesabı olduğuna inanıyoruz. Şehit kanı akıtanların yüzleri gülmeyecektir. Bunun için diyoruz ki, kimse sevinmesin vatan evlatlarının tertemiz kanını akıtanların kirli kanları kendilerini boğacaktır. Şehit polisimiz Atakan Arslan ve şehit askerimiz Ercan Zengin ; Samsun'daki şehitler tepesinde sizlerde rahat uyuyunuz, ruhunuz şad mekanınız cennet olsun. Kimsenin ahı kimsede kalmaz, sizlerin sayesinde bu şanlı bayrağımız asla gönderinden inmez ve indirilemez. Tüm şehitlerimizi bir kez daha Atatürk'ün şehri Samsun'dan saygı ve sevgiyle selamlıyorum .