Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde bulunan Gelemen Deresi'nde, binlerce balık kıyıya vurdu. Balıkların telef olduğunu gören 53 yaşındaki Abdik, "Bu resmen bir katliam, demek ki deremize zehirli su akıyor. Sağlık İl Müdürlüğü'nün acilen inceleme yaparak çözüm bulması gerekiyor' şeklinde konuştu.

NEDENİ ARAŞTIRILMALI

Abdik, '20 kilonun üzerinde turna ve sazan balığı gibi birçok balık türünün bulunduğu deremiz ne yazık ki bir katliama ev sahipliği yapıyor. Bir vatandaş olarak bu manzara ile karşılaşmak bana acı veriyor. Yetkililerin, bu ölüm nedenini araştırmasını istiyoruz' ifadelerini kullandı.

BUNUN ADI CİNAYET

Balıklar can çekişerek telef olduğunu kaydeden Abdik, 'Bu sahneyi görmek gerçekten çok üzücü. Bazı idareciler burada balık tutulmasına izin vermiyorlar. Sebep olarak ise buradaki balıkların yetişip büyüyerek, denize gitmesini istemeleri. Fakat şu an yaşanan katliam gösteriyor ki sorun, balıkçılar değil yaşanılan çevre felaketidir. Kimsenin günahını almak istemiyorum ama bu facianın sebebi her kim veya kimlerse cezalandırılmalı, bunun adi cinayet. Ben 53 yaşındayım ve kendimi bildim bileli bu bölgede yaşıyorum. Balıklar suda bulunan zehir yüzünden dışarı çıkmak istiyorlar. Bu derede ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyoruz. Balıkları böyle gördüğüm zaman içim sızlıyor. Bir vatandaş olarak tek talebim bu soruna acilen çözüm bulunması. Su da mikrop mu var, zehir mi var anlaşılması gerekiyor. Burada ölen balıklar da bir can, bu canların ölümüne sessiz kalmak katliama ortak olmaktır. Burada binlerce balık ölmüş ve ölmeye de devam ediyor. Sabaha kadar bir tane bile canlı balık kalmayacak, yazıktır günahtır" dedi.

Tayfur KARA