Samsun'da sokak hayvanlarına yardım amaçlı beslenme ve barınma için çalışmalar yapan grubun hazırladığı barınaklar, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kundaklandı.

KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Yılanlıdere Mevkii'nde meydana gelen olayda, gönüllü insanlar tarafından yapılan köpek kulübeleri kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kundaklandı. Vatandaşların yardımı ile büyümeden söndürülen yangında, kulübelerin birçoğu kullanılamaz hale geldi.

ALLAH'IN SESSİZ TEMSİLCİLERİ

Bölgede bulunan sokak hayvanları için mücadele eden emekli öğretmen Fevzi Uyar, "İnsanların yardımı, bizlerin gönüllü çalışmaları ile burada bulunan hayvanların kışı rahat geçirmelerini istemiştik. Garip hayvanlardan ne istediler anlayamıyorum. Burayı yakan insanlarla aynı dünyada yaşamak çok zor. Hayvanlar Allah'ın sessiz temsilcileridir, onlara daha fazla yardımcı olmak yerine böyle yakıp yıkan insanlarla bir aradayız" dedi.

BARINAKLARI ONARACAĞIZ

Zarar gören barınakları onararak eskisinden daha iyi konuma getireceklerini belirten Uyar, "Bu bölgede 30 civarında köpek barınıyordu, burası gibi birçok alanda barınaklar oluşturduk. Toplamda 100'ü aşkın köpeğe bu bölgelerde bakmaya gayret ediyoruz. Oluşturduğumuz sponsor grubu ile hayvanlara yiyecek ve barınma imkanı sağlamaya gayret ediyoruz. Geçtiğimiz ay köpekler için 2 buçuk ton kemik getirdik. Eksik olan suyu ve yiyeceği sağlamaya gayret ediyoruz" ifadelerini kullandı.

DÜNYA HEPİMİZE YETER

Günahsız hayvanlardan kimin ne istediğini anlayamadığını belirten Uyar, "Koskoca dünyada tüm canlıların yaşaması için yeterli rızık var ama bazı insanlar bu gibi davranışlarda bulunarak bizi derinden yaralıyor. Dünyalık bir sürü sıkıntı, gündelik hayatta yaşanılan bütün dertlerden arınmak için buradayım. Burada bulunan hayvanların sevgisini hissettiğim zaman her şeyden arınıyorum" dedi.

GENÇLİĞİMİ ONLARA BORÇLUYUM

Yaptıkları yardımların karşılığında aldıkları saf sevginin mutluluğunun tarif edilemeyeceğini söyleyen 69 yaşındaki Uyar, "Besleme yaptığımız zamanların haricinde de buraya geliyorum ve onlarla vakit geçiriyorum. Gençliğimi hayvanlar için verdiğim mücadeleye ve bu günahsız canlıların dualarına borçluyum" şeklinde konuştu.

Tayfur KARA