Samsun Haber: Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Asarcık ve Canik'te vatandaşlarla buluşarak, 'hayır' demenin gerekçesini anlattı.

Anayasa değişikliği ile bürokrasinin daha da artacağını ve bakanlar ile Cumhurbaşkanı yardımcılarının tüm ekonomik külfetinin millletin sırtına fazladan yük getireceğini savunan Zeybek, "Atanan Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanların aldıkları ücretler ve her türlü özlük hakları, milletten toplanan vergilerden karşılanacaktır. Milletvekili sayısının artırılmasına bir anlam vermek de mümkün değildir. TBMM üyelerinin denetim görevleri ellerinden alınıyor. Gensoru veremeyecek, birtakım denetim yetkilerini kullanamayacak ve bakanda olamayacak. Bu durumda milletvekili sayısının artırılmış olmasının bir anlamı ve önemi yoktur. Dünyada, nüfusu bizden kat kat fazla olan ülkelerin parlamentolarında görev yapan milletvekili sayısı bizdekinin yarısı kadardır" dedi.

KİMLER YARGILANDI?

"2010 yılında yapılan anayasa değişikliğinde de benzer düzenlemeler konulmuştu. 12 Eylül darbecilerini yargılayacaklardı, kimler yargılandı?" diyen Zeybek, "Kaç işkenceci yargılandı ve hangi cezalar verildi? Sembolik olarak 12 Eylül darbesinin lideri yargılandı. Hiçbir karanlık olay aydınlatılmadı. Vesayetleri kaldıracağız gerekçesi ile 'yetmez ama evet' diyenlerin destekleri alındı. Şimdi onlar da verdikleri oydan ötürü pişmanlık duyuyor" diye konuştu.

18 YAŞ ALDATMACA

18 yaşındaki gençlerin desteğini alabilmek için şimdi de böyle bir madde böyle bir madde konulmasını 'kenar süsü' olarak değerlendiren Zeybek, "18 yaşında milletvekili seçilecek olanlar, kimlerin çocukları olacak? Fakir, fukara, köylülerimizin çocukları olmayacağına göre, aşiret liderinin torunların veya siyasi nüfuzu olanların torunları seçilecektir ve askerlikten muaf olacaklardır. 18 yaş tam bir aldatmacadır. Anayasamızda milletvekili seçilme yaşı 25. İktidar partisinde şu an 25 yaşında kaç milletvekili var" ifadelerine yer verdi.

GELECEĞİNİZİ DÜŞÜNÜN

Zeybek, konuşmasında, "16 Nisan'da vereceğimiz oylarla gelecek kuşakların nasıl yönetileceğine karar vereceğiz. Onun için de tarihe karşı sorumluyuz. Oy vermeden çok düşünün, sonrasında pişmanlık bir işe yaramaz. Düşünerek oyunu kullanan mutlaka 'hayır' tercihini seçecektir" dedi.