Kardeş belediye Değirmenlik'in daveti üzerine Kıbrıs'a giden ve heyetler arası fikir alışverişinde bulunan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, eşi Nimet Genç, Başkan Yardımcısı Alican Usta ve Belediye Meclis Üyeleri temaslarını tamamladı.

Düzenlenen veda yemeğinde konuşan Başkan Genç, 'Şehirleri kalkındıracak olan yerel yönetimlerdir. Aslında bir bakıma belediye başkanları ve meclis üyeleri şehirlerin doktorlarıdır. Bizler şehirleri doğru teşhis ve tedavi yönetimleri ile buluşturamazsak marka şehirler oluşturamayız. İşte bu amaçla tecrübelerimizi ve deneyimlerimizi karşılıklı paylaşarak şehirlerimize doğru teşhisi koyuyoruz. Son derece verimli geçen bu ziyarette şehirlerin yarıştığı bu yüzyılda işbirliğini daha da geliştireceğiz' ifadelerini kullandı.

'KENDİMİZİ EVİMİZDE HİSSETTİK'

Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal, Asbaşkan Mehmet Hüdaverdioğlu ve belediye meclis üyelerine çok teşekkür eden Başkan Genç, 'Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kendimizi evimizde gibi hissettik. Ülkemizden yavru vatana su verilmesi buradaki önemli bir sorunu gidermiş durumda. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimiz yavru vatanımız içinde çok önemli. Yavru vatanımızın tarihi hakkında derin bilgiler öğrendik. Atalarımızın buralarda ne kadar büyük işler yaptıklarına şahit olduk. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın' diye konuştu.

IŞISAL: 'ZİYARET OLDUKÇA VERİMLİ'

Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal da ziyaretleri anısına Başkan Genç'e çeşitli hediyeler takdim etti. Başkan Işısal, 'Canik Belediye Başkanımızın ufku ve vizyonu çok geniş. Bu ziyaretin gerçekten şehrimiz adına çok faydalı geçtiğine inanıyorum. Başkan Genç başta olmak üzere beraberindeki heyete bizlerde çok teşekkür ediyoruz' şeklinde konuştu.

Başkan Osman Genç ve beraberindeki heyet tarihi ve kültürel yerleri gezerek bilgi alırken 4 Aralık 1963'te, Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alayı'nda görevli Binbaşı Nihat İlhan'ın Rum askerleri tarafından şehit edilen eşi ve üç çocuğunun katledildiği ve müzeye çevrilen 'Barbarlık Müzesi'nde duygu dolu anlar yaşandı.