TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından organize edilen Karadeniz 4. Kitap Fuarı kapılarını açtı. Fuara katılan öğrencilerin, bir hafta boyunca kitaba doyacağını dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, kitap okuma alışkanlığının kazandırılması için yapılan projeler hakkında da konuştu. Esen, 8 Şubat'ta başlatılan 'Samsun İçin Okuma Vakti' projesine büyük destek sunan Haberaks TV'ye de teşekkür etti.

EN ÖNEMLİ GÖREVİMİZ BU

Geçen yıl başlatılan Maarif Hareket kapsamında çeşitli projeler yapıldığını kaydeden Esen, özellikle kitap okuma alışkanlığına dikkat çektiklerini vurguladı. Türkiye'de ve okullarda kitap okuma açısından ciddi bir zayıflığın olduğunu belirten Esen, 'Yapılan araştırmalar, anketler ve çalışmalar da bizlere bunu gösteriyor. Türk insanı, kitap okuma alışkanlığını çok arka sıralarda görüyor. Bundan hareketle toplumu okuyan bir hale getirmemiz gerekiyor, bizim de en önemli görevimiz bu. Okullarımız da bazı projeler yapıldı. Ancak biz ne yaparsak yapalım sadece öğrenci ve veliye ulaştığımızda okuma alışkanlığı yeteri kadar içselleşmiyor' şeklinde konuştu.

BÜYÜK BİR SİNERJİ OLUŞTU

8 Şubat itibariyle Samsun İçin Okuma Vakti, projesini başlattıklarını ifade eden Esen, proje sayesinde büyük bir sinerjinin oluştuğuna dikkat çekti. Esen, 'Samsun İçin Okuma Vakti projesine Haberaks TV, büyük destek oldu. Haberaks TV, her akşam saat 20.00'de projeyi anons ediyor ve bu çok büyük bir duyarlılık. Aslında o saatte 'televizyonu kapatın', demiş oluyorsunuz. Projeye verdiğiniz destekten ötürü Haberaks TV'ye teşekkür ediyoruz. Toplumdaki farkındalık bu tür çalışmalarla artacak. Karadeniz 4. Kitap Fuarı'na gelen öğrenci sayısını, diğer yıllara göre iki katına çıkarmayı amaçlıyoruz. Çocuklarımızın, bu hafta kitaba doymasını istiyoruz' ifadelerini kullandı.

Zeynep Irmak ÖCAL